Jandarmeria: "Nu vom accepta niciun fel de insubordonare civică!" Cetăţean: "Nicăieri în lume, poliţia şi jandarmeria nu apără penalii şi hoţii!"

În timp ce jandarmii fac apel la non-violenţă la protestul din 10 august şi anunţă că nu vor tolera insubordonarea civică, cetăţenii reamintesc că protestele au fost paşnice şi doar când au fost provocatori infiltraţi lucrurile au degenerat.
Jandarmi la protestul crescătorilor de animale, 23 martie 2016
Jandarmi la protestul crescătorilor de animale, 23 martie 2016 (Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Jandarmeria Romană a ţinut să precizeze, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute cu o zi înaintea mega-protestului Diasporei ce va avea loc în Capitală, lângă Guvern, că nu va tolera niciun fel de insubordonare civică sau de acţiuni violente care urmăresc destabilizarea socială sau destabilizarea ordinii constituţionale.

"În aceste zile am văzut cu toţii că au apărut o serie de mesaje în spaţiul public şi în mediul virtual, mesaje şi îndemnuri explicite la violenţă, la ură şi la intoleranţă. Totodată am văzut şi am citit ameninţări cu moartea, vărsare de sânge la adresa jandarmilor care ar urma să asigure buna desfăşurare a acestei activităţi.

Vreau să vă asigur, şi când spun asta am mandatul instituţional, că autorităţile nu vor tolera astfel de atitudini şi nu vor sta impasibile în faţa unor astfel de manifestări care sunt în afara cadrului legal. De asemenea, nu vom accepta niciun fel de insubordonare civică sau de acţiuni violente care urmăresc destabilizarea socială sau destabilizarea ordinii constituţionale.

Au fost lansate recent în spaţiul public mesaj şi ameninţări, îndemnuri explicite la ocupare a unor instituţii ale statului român. Cu astfel de lucruri noi nu ne jucăm şi vom lua măsuri. Toţi cei care vor lansa astfel de mesaje de instigare vor răspunde şi vor avea consecinţele prevăzute de lege", a declarat locotenent colonel Marius Militaru, şef comunicare Jandarmeria Română, în cadrul unei conferinţe de presă.

Militaru le-a cerut participanţilor la protest să nu se lase antrenaţi de cei ce incită la violenţă şi a ţinut să declare că Jandarmeria nu se confruntă cu cetăţenii, că este echidistantă politic.

"Este important să înţelegem că Jandarmeria nu se confruntă cu cetăţenii sau cu participanţii la o adunare publică, rolul nostru este de a asigura ordinea de drept, de a asigura siguranţa participanţilor şi a celor care vor să manifeste dar şi a celor care nu au legătură cu protestul. Rolul jandarmeriei nu e de a se confrunta cu cetăţenii, aşa că recomandăm tuturor să se delimiteze cu fermitate de acest tip de atitudini care nu sunt altceva decât incitări menite să crească riscul radicalizării împotriva forţelor de ordine cu intenţia de a obţine o reacţie. (...) Jandarmeria română este o instituţia echidistantă politic, nu are legătură cu acest spectru, nu suntem trupe pretoriene în sprijinul discreţionar al nimănui, suntem în serviciul cetăţeanului şi furnizăm un serviciu public", a susţinut Militaru.

De asemenea, reprezentanţii Jandarmeriei au acuzat că la ultimele evenimente au fost incidente cu forţele de ordine şi au susţinut că au avut "jandarmi muşcaţi, zgâriaţi, loviţi."

Discursul reprezentanţilor Jandarmeriei a stârnit vii reacţii printre cetăţenii nemulţumiţi de felul în care forţele de ordine au intervenit, în unele situaţii, la proteste, şi au reamintit, prin comentarii pe Facebook, la transmisia live a conferinţei, că jandarmii au amendat inclusiv un surdomut.

De asemenea, oamenii le-au cerut jandarmilor să fie cu adevărat în slujba cetăţenilor şi nu a unor infractori din politică.

Redăm câteva dintre cele aproape 4000 de comentarii ale cititorilor Epoch Times la transmisia live a conferinţei susţinute de Jandarmerie:

"Poate luaţi exemplu de la poliţia din Oradea, care au aşteptat manifestanţi din diaspora la frontieră cu apă şi cafea.
Voi de la Bucureşti am văzut ce aţi făcut!", le transmite Lucia jandarmilor.

"Cei care au instigat pe facebook şi la tv, sunt slugile penalilor...i-au plătit ciumaţii roşii ca să facă scandal! Vor cu orice preţ să discrediteze mitingul!!!", atrage atenţia Doina.

"Da' când psd-ul a făcut miting de ce nu aţi avut nici o şedinţă publică?? Iarăşi vreţi să puneţi beţe în roate!? Treaba voastră!", întreabă Ionuţ.

"Nu mai apăraţi infractorii din parlament, guvern şi nu numai.... voi asta faceţi acum cu această conferinţă de presă.... v-au dat ordine, pentru că le e frică.... trebuia să ţineţi o conferinţă de presă şi la mitingul PSD", a scris Florin

"Ce măsuri? Că aţi dat amenzi şi la surdo muţi", întreabă Nicu.

"Toate manifestările din Bucureşti au fost făcute de oameni paşnici. Doar au încercat să salveze viitorul copiilor noştri şi ai voştri", opinează Geo.

"Doar în Bucureşti unde au fost provocatorii voştri, au fost incidente. Nicăieri altundeva în ţară", scrie o altă persoană.

"Vaaiii....au fost zgâriaţi, muşcaţi...le-a sărit şi oja de pe unghii????", ironizează Mariana declaraţiile despre agresarea jandarmilor.

"Boss, nu sunteţi voi ăia care săriţi la bătaie din nimic şi daţi cu gaze?", întreabă Cosmin.

"Ce trist...suntem muscaţi, provocaţi, stil psd ist...vă victimizaţi! Instituţiile statului ce au un anumit rol sunt conduse de cei puşi politic", adaugă Cristina.

"Numai să nu provocaţi voi! În 89 tot voi aţi contribuit, apoi la ordin, aţi pactizat şi uite aşa s.a ajuns la" democraţie", îi sfătuieşte Carmen pe jandarmi.

"Echidistant politic? Mai ..., atunci de ce executaţi ordinele venite de la psdei?", întreabă Aladar.

"Domnilor jandarmi, ajunge! Oamenii de bună credinţă ies în stradă, pentru că, o mână de borfaşi mafioţi ne fură bugetele. Ajunge, s-a terminat!", transmite Mihai.

"Nicăieri în lume, poliţia şi jandarmeria nu apără penalii şi hoţii!", scrie şi Cristina.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne