James Webb, un susţinător al confruntării cu China, ar putea fi numit de Trump şef al Pentagonului

James Webb
James Webb (Scott Olson/Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump ar putea să îl numească pe James Webb, fost secretar al Marinei, fost senator democrat şi susţinător al confruntării cu China, în funcţia de secretar al Apărării, pentru a-l înlocui pe James Mattis, a precizat joi mass media americană.

Webb, care a îndeplinit funcţia de secretar al Marinei în timpul preşedintelui republican Ronald Reagan, a fost un critic al invaziei SUA în Irak în 2003 şi i s-ar putea cere să pună în aplicare retragerile de trupe americane din Siria şi Afganistan, a raportat joi publicaţia The New York Times.

Mattis a demisionat din funcţia de secretar al Apărării la sfârşitul lunii decembrie, invocând în cererea de demisie diferenţele faţă de opiniile lui Trump cu privire la politici majore de apărare. În această săptămână, Trump i-a acuzat pe generalii şi consilierii săi militari de rang înalt că au eşuat să obţină progrese în ceea ce priveşte câştigarea războiului din Afganistan, în ciuda faptului că li s-a dat mână liberă.

De la anunţul demisiei lui Mattis, fostul adjunct al secretarului Apărării, Patrick Shanahan, care a fost anterior director la compania Boeing, a fost ales să conducă temporar Pentagonul.

Reprezentanţi ai vicepreşedintelui Mike Pence şi ai şefului de personal interimar al Casei Albe, Mick Mulvaney l-au contactat deja pe Webb, potrivit The New York Times, care a citat un oficial anonim al administraţiei Trump.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe