Iohannis, replică pentru Dragnea: "Dăncilă să demisioneze. Dacă se uită prea des la filme cu mafioţi, e problema sa"

Preşedintele Klaus Iohannis a respins acuzaţia lansată de liderul PSD, Liviu Dragnea, potrivit căreia "ameninţă în stil mafiot" atunci când îi cere demisia premierului Viorica Dăncilă.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Prim-ministrul Viorica Dăncilă ar trebui să demisioneze din funcţie, a transmis din nou joi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat dacă e pace acum între Palate, şeful statului a replicat că "n-a fost nici război, n-a fost nici pace".

"Vedeţi, conform articolului 80 din Constituţie, care defineşte rolul preşedintelui, preşedintele veghează la buna funcţionare a autorităţilor publice, ori a veghea nu este o stare pasivă, nu stau să asist până, ca să mă exprim aşa popular, până dăm cu oiştea în gard. Nu, dacă văd că lucrurile merg prost, cred că este nu opţiune, este obligaţia mea să atrag atenţia, să convoc la discuţii, să cer opinii informate şi aşa mai departe, acesta este lucrul pe care îl fac. A, că celor de la PSD şi din Guvern nu le place să le arate cineva oglinda, e posibil, dar atunci nu au decât să lucreze mai bine, mai cu spor şi mai cu rezultate", a punctat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că îşi menţine opinia că premierul Viorica Dăncilă ar trebui să facă un pas în spate şi să plece de la Palatul Victoria.

"Evident că da (ar trebui să demisioneze - n.r.)", a afirmat Iohannis, răspunzând unei întrebări pe această temă.

Atât Viorica Dăncilă, cât şi liderul PSD Liviu Dragnea, au catalogat drept o ameninţare acea afirmaţie a preşedintelui potrivit căreia premierul "ar trebui să facă ce i se spune".

"Eu nu îmi permit să ameninţ pe nimeni, ar fi o atitudine primitivă. Nu, eu m-am referit la demisie. Iar dacă cineva se uită prea des la filme cu mafioţi, este problema sa", a subliniat Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne