Iohannis, reacţie după cererea de revocare a şefei DNA înaintată de Tudorel Toader

Prezentarea raportului cu privire la activitatea managerială a DNA a fost lipsit de claritate, motiv pentru care se impune o analizare atentă a acestuia, transmite Administraţia Prezidenţailă, dând asigurări că şeful statului Klaus Iohannis va uza de toate prerogativele sale pentru asigurarea unei justiţii independente.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Mihut Savu / Epoch Times)

Administraţia Prezidenţială a transmis deja o primă poziţie după ce Tudorel Toader a cerut revocarea şefei DNA, la finele unei lungi conferinţe de presă, de-a lungul căreia a prezentat raportul său asupra activităţii Laurei Codruţa Kovesi.

"Din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA şi având în vedere că evaluarea activităţii DNA şi a conducerii acestei instituţii de către Preşedintele României diferă de cea a ministrului Justiţiei, se impune o analiză aprofundată a acestui document, care urmează să fie realizată la nivelul Administraţiei Prezidenţiale de către departamentele de specialitate.

În repetate rânduri, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a declarat mulţumit de activitatea DNA şi a conducerii sale, punct de vedere pe care şi-l menţine în continuare.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va uza de toate prerogativele constituţionale pentru asigurarea funcţionării unei justiţii independente şi pentru consolidarea statului de drept", transmite Administraţia Prezidenţială.

Reamintim că, după o conferinţă de presă maraton, de-a lungul căreia i-a reproşat lui Kovesi inclusiv că a impietat activitatea Guvernului şi Parlamentului, că a pus presiuni pe procurori, că a încercat să obţină condamnări cu orice preţ şi, nu în ultimul rând, că a prejudiciat imaginea României, Tudorel Toader a anunţat că declanşează procedurile pentru revocarea lui Kovesi. Mai multe informaţii pe acest subiect, aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne