Iohannis pune coaliţia pe jar. Întâlnire Dragnea - Tăriceanu după refuzul revocării şefei DNA

Dragnea şi Tăriceanu s-au întâlnit luni, imediat după ce preşedintele Iohannis a anunţat că nu va da curs cererii de revocare a Laurei Kovesi.
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu (Mihut Savu / Epoch Times)

Liderii coaliţiei la puterea, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, s-au întâlnit luni, după anunţul făcut de preşedintele Klaus Iohannis privind refuzul de revocare din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, relatează Hotnews.

Potrivit sursei citate, după anunţul făcut de şeful statului, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, însoţit de secretarul general al partidului, Daniel Chiţoiu, au intrat în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Reamintim că preşedintele Iohannis a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Cotroceni, că nu va da curs cererii de revocare a şefei DNA formulate de Tudorel Toader.

Potrivit şefului statului, argumentele prezentate de ministrul Justiţiei pentru a justifica revocarea nu sunt convingătoare. Astfel, unele dintre motivele care fundamentează propunerea de revocare utilizează date şi informaţii care fie nu sunt pertinente, fie exced perioada anunţată de ministru ca fiind evaluată. Unele rapoarte ale Inspecţiei Judiciare, hotărâri ale Consiliului Suprem al Magistraturii sau decizii ale CCR au fost intepretate şi valorificate de ministrul Justiţiei într-un sens cel puţin diferit faţă de conţinutul lor, a susţinut Iohannis.

Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne