Iohannis: Memoria martirilor e întinată de încercările unor infractori, în frunte cu Dragnea, de a impune amnistia şi graţierea

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o reacţie extrem de dură după Consiliul Naţional al PSD, în cadrul căruia s-a discutat din nou despre necesitatea unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea.
Preşedintele Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis (presidency.ro)

Şeful statului Klaus Iohannis a lansat un atac dur, pe Facebook, la adresa coaliţiei PSD-ALDE în frunte cu Liviu Dragnea, care intenţionează să impună amnistia şi graţierea.

"În urmă cu 29 de ani, românii apărau cu propria viaţă libertatea şi democraţia. Idealurile Revoluţiei din Decembrie 1989 stau la baza Constituţiei noastre, care este garanţia supremă că sacrificiul pentru drepturi şi libertăţi fundamentale nu a fost în zadar. Astăzi, memoria acestor martiri este întinată de încercările disperate ale unor infractori, în frunte cu Liviu Dragnea, de a impune amnistia şi graţierea. România nu se va întoarce la epoca de neagră amintire a partidului-stat", a declarat Iohannis.

Reacţia preşedintelui vine în contextul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, duminică, la Consiliul Naţional al PSD, că nu ştie când sau cum, dar PSD–ALDE are obligaţia să dea OUG pe amnistie şi graţiere pentru a fi reparate toate nedreptăţile care s-au făcut în Justiţie.

"Dacă cineva găseşte alte instrumente, alte măsuri legislative, orice alt tip de acţiune care să rezolve în totalitate, să repare toate nedreptăţile care s-au întâmplat în România şi care se întâmplă în continuare, toate abuzurile din justiţie, altele decât graţierea şi amnistia, va avea tot sprijinul partidului şi al meu personal. Dacă nu, nu mai ezitaţi. Nu ştiu când, nu ştiu cum, dar PSD, PSD-ALDE are şi această obligaţie, să repare nedreptăţile. Ca să nu-şi mai taie venele cei din presa cu epoleţi şi toţi ăia plătiţi de Sorosică prin bitcoins, aţi văzut că toate lucrurile ies la iveală, domnule, inventaţi ceva, găsiţi o decizie CCR, o virgulă într-o decizie a CCR să spuneţi – aceste două acte normative, trei, cinci acte normative nu sunt aplicabile lui Liviu Dragnea şi închidem subiectul. Ieşiţi toţi din această capcană în care ei personalizează toate aceste intenţii ca şi cum sunt date pentru mine", a declarat Dragnea, de la tribuna Consiliului Naţional al PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne