Iohannis "mai rău" decât Băsescu. Premierul critică decizia lui Iohannis de a nu promulga noul Cod Fiscal

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a refuza să promulge noul Cod Fiscal a stârnit o reacţie promptă din partea premierului Ponta. Într-o postare pe Facebook, premierul îşi exprimă, vineri, nemulţumirea că şeful statului a trimis înapoi în Parlament Codul Fiscal, pe care premierul îl prezintă drept agreat şi lăudat de mediul de afaceri.

Prezentăm în continuare postarea premierului, nu înainte de a preciza că atât Banca Naţională a României, cât şi Consiliul Fiscal, au avut o opinie deosebit de critică la adresa acestei legi şi, la rândul lor, forurile internaţionale şi-au exprimat îngrijorarea faţă de oportunitatea măsurilor de relaxare fiscală pe care le doreşte adoptate Guvernul Ponta. Reamintim că vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a declarat recent că programul de asistenţă financiară al CE pentru România este "deraiat", întrucât modificările fiscale vizate de Guvernul Ponta, în special reducerea TVA, poate duce deficitul bugetar al României la circa 3% din PIB.

"Decizia Domnului Klaus Iohannis de a respinge noul Cod Fiscal (agreat şi lăudat de mediul de afaceri, votat în unanimitate de Parlament, aşteptat de societatea românească în ansamblu nu doar pentru că readuce cota de TVA la 19%, ci pentru că garantează dezvoltarea economică şi socială a ţării) are doar două posibile explicaţii:

1- este o decizie pur politică de blocare a activităţii economice a Guvernului şi a ţării cu orice cost (ceea ce făcea şi Traian Băsescu indiferent la consecinţele negative);

2 - este o decizie luată în afara României şi împotriva intereselor României pe care Dl. Iohannis trebuie să o aplice cu orice risc (ceea ce nici măcar Traian Băsescu nu ar fi făcut vreodată)!

Indiferent care dintre cele două variante e cea reală, oricum pentru români este cea mai proastă veste posibilă (iar pentru cei care au votat în Noiembrie cel mai clar semn că au fost înşelaţi).

Vestea bună este că azi putem consemna finalul oricărei iluzii despre noul PNL (mai slugarnic şi mai neserios chiar şi decât vechiul PDL) - după ce au spus cât de bun e Codul Fiscal, care este de fapt liberal, după ce au pus în programul lor de guvernare cota de 19% ca bază (amendamentul a fost al lor în Comisia de buget) şi după ce au votat în unanimitate în urmă cu trei săptămâni în Camera Deputaţilor proiectul - acum vor spune că are dreptate Iohannis şi Codul Fiscal e foarte prost!

E clar că noul PNL este condus de reprezentanţi nu doar slugarnici şi ticăloşi, ci de-a dreptul nişte moluşte politice! Se vor sinucide jalnic - să le fie ţărâna politică uşoară!", scrie Victor Ponta pe contul său de socializare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne