Iohannis: În România democraţia e în pericol! Oameni condamnaţi penal au ajuns în fruntea statului

PSD, sub Dragnea, a ajuns un partid anti-european, anti-justiţie, anti-investiţii, anti-afaceri, a tunat şi a fulgerat preşedintele Klaus Iohannis după Consiliul Naţional al social-democraţilor.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Mihut Savu / Epoch Times)

Şeful statului Klaus Iohannis a lansat un atac dur, marţi seară, în cadrul unei conferinţe de presă, după discursul susţinut de preşedintele PSD Liviu Dragnea de la tribuna Consiliului Naţional al partidului.

"Acest discurs permite doar concluzii triste, triste mai ales pentru PSD, dar triste şi pentru România. Acest discurs arată clar, răspicat, pe faţă, că PSD, sub Dragnea, a ajuns un partid anti-european, anti-justiţie, anti-investiţii, anti-afaceri. Este trist, este foarte trist, fiindcă, pe de altă parte, toate sondajele şi toate discuţiile ne arată că românii sunt proeuropeni, sunt oameni care vor locuri de muncă, românii îşi doresc o justiţie dreaptă, românii îşi doresc foarte mult un stat de drept.

Iată că PSD, sub Dragnea, a ajuns în opoziţie cu românii. Este un rezultat care trebuie să ne dea foarte mult de gândit şi care, cu siguranţă, nu numai pe mine m-a întristat. Faptul că România, în anul 2018, a ajuns, din nefericire, să discute public dacă să dăm, să nu dăm, graţiere pentru politicieni, infractori, corupţi este ceva inimaginabil.

La 29 de ani după Revoluţie, când la Revoluţie am luptat tocmai pentru drepturile noastre, pentru libertăţile noastre, pentru un stat de drept, pentru o democraţie în stil european, arată că acest partid nu este pe calea pe care şi-o doresc majoritatea românilor pentru România", a declarat Iohannis.

Anterior, la o întâlnire cu premianţii competiţiei "Civic Avengers", şeful statului a subliniat, potrivit g4media.ro, că în fruntea statului au ajuns oameni cu probleme penale care pun în pericol democraţia din România.

"Cum putem să ajungem în anul 2018 şi să discutăm pe faţă în spaţiul public despre amnistie şi graţiere fiindcă nişte oameni condamnaţi penal conduc partidul de guvernare. Este inimaginabil. Niciodată în România nu a existat aşa ceva. Niciodată. Nici pe vremea comuniştilor, nici pe vremea comuniştilor primitivi de după război. Persoane cu probleme penale nu au ajuns pur şi simplu în fruntea statului. (...) Faptul că aceşti oameni au ajuns la putere, în România democraţia este în pericol. (...) Până sunt eu preşedinte, nu vom avea prim-ministru penal", a precizat Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne