Iohannis, după violenţele din Piaţă: Condamn ferm intervenţia brutală a Jandarmeriei. Carmen Dan să dea urgent explicaţii

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat după incidentele violente care au avut loc în Piaţa Victoriei la mitingul Diasporei la care au participat 100.000 de români.
Preşedintele Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis (presidency.ro)

Preşedintele Klaus Iohannis a condamnat ferm vineri seară, într-o postare pe pagina sa de Facebook, intervenţia brutală a Jandarmeriei împotriva protestatarilor din Piaţa Victoriei.

"Într-o democraţie autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violenţa nu este acceptabilă, indiferent de opţiunile politice. Condamn ferm intervenţia brutală a Jandarmeriei, puternic disproporţionată în raport cu manifestările majorităţii oamenilor din Piaţa Victoriei. Încercarea de a înfrânge voinţa oamenilor printr-o reacţie violentă a forţelor de ordine este o soluţie condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicaţii pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!", a declarat Iohannis.

Mitingul Diasporei din Piaţa Victoriei - la care au participat 100.000 de români - a fost unul extrem de tensionat. Au avut loc numeroase ciocniri între protestatari şi jandarmi, care au intervenit cu gaze lacrimogene, grenade şi chiar cu un tun cu apă.

În joc au intrat practic ultraşii, instigatorii, care au reuşit să deturneze mitingul paşnic. De cealaltă parte, forţele de ordine au intervenit deosebit de dur inclusiv împotriva protestatarilor paşnici. Sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Mai multe detalii despre incidentele de la mitingul Diasporei aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne