Iohannis a semnat decretul: Ecaterina Andronescu este noul ministru al Educaţiei

Senatoarea PSD Ecaterina Andronescu este oficial noul ministru al Educaţiei, post pe care l-a mai ocupat de trei ori în trecut.
Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de numire a Ecaterinei Andronescu în funcţia de ministru al Educaţiei.

Decizia vine după ce PSD a proliferat ameninţări la adresa preşedintelui, care anunţase marţi că nu se grăbeşte să dea undă verde propunerii pentru Ministerul Educaţiei înaintate de prim-ministrul Viorica Dăncilă.

"Doamna Andronescu va fi propusă pentru Învăţământ. Vă spun că aici o să dureze un pic mai mult, s-ar putea chiar un pic mult mai mult. Dintr-un motiv simplu, eu am fost recent la un eveniment foarte frumos, la Politehnică. Poate vă amintiţi „200 de ani de învăţământ tehnic românesc” - un eveniment la care am participat cu plăcere, am văzut realizări senzaţionale la Politehnică şi mi-a părut bine că am mers acolo. Neîntrebată, mi-a spus, totuşi, doamna Andronescu, că ea în niciun caz nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine şi aşa mai departe. Aflu acum cu surprindere că este propusă. Va dura un pic până mă lămuresc dacă este dorinţa domniei sale să meargă, sau numai dorinţa partidului, sau dacă se face o remaniere cu bucata", a declarat atunci Iohannis.

Întrebat dacă o consideră competentă şi potrivită pe Ecaterina Andronescu pentru acest post, în contextul în care a avut trei mandate deci o activitate transparentă din care să îşi poată face o idee, şeful statului a replicat: "V-am spus care este momentan stadiul şi când va fi altceva o să vă anunţ atunci."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne