Ioan Rus: Voiculescu să ne lase mai uşor cu ideile lui. Suspendarea lui Băsescu nu este prioritară

Ioan Rus
Ioan Rus (Epoch Times România)

Fostul ministru de Interne, Ioan Rus a declarat că o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu nu constituie acum o prioritate nici a USL, nici a poporului român. Totodată, Ioan Rus a criticat planurile lui Dan Voiculescu, care „ar trebui să aibă pacienţa să ne lase mai uşor pe noi cu ideile dânsului şi să îşi facă USL treaba, şi PSD în primul rând”, relatează Mediafax.

„Prioritatea USL în această toamnă este organizare şi efort maxim pentru câştigarea acestor alegeri, prioritate atât pentru USL, cât şi pentru poporul român. Acest plan de suspendare este o chestiune strict secundară atât pentru USL, cât şi pentru poporul român. Dacă, după alegeri, nu se va respecta Constituţia de către preşedinte, sigur se poate lua în calcul şi suspendarea”, a declarat miercuri Ioan Rus.

În ceea ce îl priveşte pe preşedintele fondator al PC, patronul trustului Intact, Dan Voiculescu, Ioan Rus a precizat că nu are o părere bună despre acesta şi crede că USL ar trebui să se dispenseze de proiectele sale.

„Nu am o părere bună despre dânsul. În 2004, în timp ce Adrian Năstase aproape că finaliza structura noului Guvern – Voiculescu cu soluţia imorală, de fapt este cel care a născut această situaţie şi pe Traian Băsescu. Aşa că domnul Voiculescu ar trebui să aibă pacienţa să ne lase mai uşor pe noi cu ideile dânsului şi să îşi facă USL treaba, şi PSD în primul rând”, a subliniat Ioan Rus.

În opinia lui Ioan Rus, Guvernul trebuie să se concentreze pe câştigarea alegerilor, acesta fiind singurul mod în care îşi poate proba capacitatea, ţinând seama că acum a fost instalat doar în urma schimbării raportului de forţe în Parlament şi lucrează pe un buget elaborat de fosta putere.

Dan Voiculescu a declarat luni seară, la Antena 3, că se impune o a treia suspendare a lui Băsescu, iar aceasta ar trebui făcută în perioada imediat următoare pentru ca referendumul pentru demitere să aibă loc concomitent cu scrutinul din 9 decembrie.

„Traian Băsescu trebuie să fie din nou suspendat, să avem referendumul când mergem la vot la alegerile parlamentare, pe 9 decembrie, iar data de 10 decembrie să fie data când Traian Băsescu nu mai este preşedintele României”, a precizat preşedintele fondator al PC, adăugând că, în caz contrar, şeful statului va desemna un premier din rândul USL pe care să-l controleze şi prin intermediul căruia să distrugă Uniunea.

Ioan Rus a exclus o eventuală numire a sa ca premier după alegerile din 9 decembrie. „Ioan Rus nu poate fi propus niciodată nimic de către Traian Băsescu. Pot fi propus director la salubritate în Ilfov, de exemplu, doar de către PSD. Nu sunt în situaţia să-mi caut serviciu în acest moment”, a afirmat acesta.

„E vorba numai de frustrări, de orgolii personale şi de ură individuală. În felul acesta nu se poate conduce ţara. Până la urmă, am speranţa ca totuşi politicienii noştri, în frunte cu Traian Băsescu, să se trezească pentru că trebuie găsită o soluţie pentru poporul român şi pentru naţia aceasta, nu pentru a-şi satisface el orgoliul de nu a-l pune pe Popescu sau pe Vasilescu sau de a-l pune pe Georgescu. Iar visele erotice că vrea Dragnea prim-ministru, că vrea ăla sau vrea Voiculescu nu ştiu ce, acestea trebuie stopate de conducerile colective ale acestor partide. Ce să fac eu cu visele lui Voiculescu?”, a subliniat Ioan Rus.

Vorbind despre acuzaţiile postului lui Voiculescu, Antena 3, potrivit cărora fostul ministru de Interne ar fi trădat USL în timpul suspendării lui Traian Băsescu, Ioan Rus a declarat că „Antena 3 are un saltimbanc care seara, de la 11, îşi tot dă cu părerea despre mine. În rest, nu m-a făcut nimeni trădător. N-am trădat pe nimeni”.

Pe de altă parte, Ioan Rus a recunoscut că nu a fost de acord cu suspendarea, având dubii în legătură cu reuşita referendumului privind demiterea lui Traian Băsescu. „Două luni jumate ne-am distrat cu toţii şi am pierdut un vagon de bani”, a comentat Rus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne