Instanţa de apel din Rusia menţine mandatul de arest al lui Plahotniuc

Liderul Partidului Democrat din Moldova este învinuit în Rusia de comiterea tentativei de omor din motive politice, ideologice, rasiale, naţionaliste sau religioase.
Vlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc (jurnal.md)

Judecătoria de Stat din Moscova a recunoscut miercuri drept legal mandatul de arest eliberat de către prima instanţă în privinţa preşedintelui Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, acesta fiind bănuit în Federaţia Rusă într-un dosar penal de tentativă de omor.

"Decizia judecătoriei Basmannii se menţine fără modificări, cererea de apel fiind respinsă", a decis judecătorul pe caz, citat de ria.ru.

La 30 noiembrie 2017, în lipsa preşedintelui Partidului Democrat, instanţa de fond Basmannii din oraşul Moscova a sancţionat arestul acestuia în baza învinuirii de comiterea tentativei de omor din motive politice, ideologice, rasiale, naţionaliste sau religioase, sau din motive de ură faţă de anumite grupuri sociale.

La începutul lunii decembrie 2017 după ce presa rusă şi moldoveană a scris despre acuzaţiile aduse în privinţa lui Plahotniuc, Partidul Democrat a calificat acţiunile Rusiei ca fiind abuzuri derulate de câteva instituţii care au la bază motive geopolitice, de intimidare, şantaj şi hărţuire a oficialilor moldoveni.

”O altă motivaţie din spatele acestor dosare fabricate în Federaţia Rusă constă în acoperirea unor persoane acuzate de infracţiuni pe teritoriul ţării, cetăţeni care au desfăşurat şi desfăşoară activităţi în interesul serviciilor speciale ruse şi împotriva Republicii Moldova”, au conchis democraţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe