Inspecţia Judiciară vrea suspendarea judecătoarei care a întrebat dacă una dintre victimele lui Vlad Pascu se afla în sala de judecată

Ioana Ancuţa Popoviciu
Ioana Ancuţa Popoviciu (Facebook - Ioana Ancuţa Popoviciu)

Inspecţia Judiciară a anunţat, marţi, că a trimis Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din funcţie a doamnei judecător Popoviciu Ioana Ancuţa din procesul lui Vlad Pascu, autorul accidentului fatal din staţiunea 2 Mai.

“În cursul zilei de astăzi, 16 aprilie 2024, a fost transmisă Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din funcţie a doamnei judecător Popoviciu Ioana Ancuţa din cadrul Judecătoriei Mangalia până la finalizarea procedurilor disciplinare”, se arată într-un comunicat al Inspecţiei.

Potrivit instituţiei, inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare şi ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei.

Reamintim că Inspecţia Judiciară s-a sesizat în cazul judecătoarei din Mangalia care a întrebat dacă victimele ucise în accidentul de la 2 Mai sunt în sală. Popoviciu mai are o sancţiune disciplinară, din 2023, pentru rea-credinţă sau neglijenţă gravă.

Magistratul de la Judecătoria Mangalia a întrebat la primul termen din dosarul de ucidere dacă Sebi, adolescentul ucis în tragedia de la 2 Mai, este în sală şi a cerut buletinul acestuia, a povestit tatăl băiatului, care a ieşit plângând din sala de judecată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne