Incendiu major cuprinde un zgârâie-nori din Dubai

Un incendiu a izbucnit la Torch Tower din Dubai, un zgârâie-nori cu 86 de etaje - una dintre cele mai înalte clădiri din lume. Autorităţile au precizat că imobilul a fost evacuat cu succes şi nu au fost raportate victime sau răniţi.
Torch Tower, un zgârâie-nori din Dubai, este cuprins de flăcări, 4 august 2017.
Torch Tower, un zgârâie-nori din Dubai, este cuprins de flăcări, 4 august 2017. (Getty Images)

Flăcările au cuprins Torch Tower în primele ore ale dimineţii de vineri, răspândind nori de fum în aer.

Echipele de pompieri au fost chemate la faţa locului pentru a stinge incendiul şi a evacua clădirea, care este situată în popularul cartier Marina din Dubai. Autorităţile au afirmat că au evacuat cu succes clădirea înaltă de 352 de metri şi că nu au fost raportaţi răniţi.

Biroul de presă al guvernului din Dubai a publicat pe contul său de Twitter următorul mesaj: “Incendiul de la Torch Tower este ţinut sub control. Operaţiunile de răcire sunt în desfăşurare”.

Un purtător de cuvânt al poliţiei din Dubai a declarat presei locale că incendiul a izbucnit la etajul 9 al clădirii, în jurul orei locale 1 a.m. (2100 UTC). Imaginile video înfăţişate pe reţelele sociale au arătat cum flăcările au cuprins aproximativ 40 de etaje.

Incendiile au afectat câteva clădiri similare în Emiratele Arabe Unite, precum şi un hotel de lux cu 63 de etaje din Dubai, în Ajunul Anului Nou în 2016. Chiar şi Torch Tower, una dintre cele mai înalte clădiri din lume, a mai fost cuprinsă de incendiu în 2015, sute de rezidenţi fiind evacuaţi din clădire. Nu au fost raportate victime nici în acel incident.

Experţii în securitate au avertizat că rata ridicată a incendiilor se datorează probabil unui tip de armătură folosit la clădiri, care este foarte inflamabil.

Cel puţin 80 de persoane au fost ucise într-un incendiu puternic care a cuprins un bloc rezidenţial în Londra în luna iunie a acestui an; ulterior, guvernul britanic a cerut efectuarea de teste cuprinzătoare asupra sistemelor de placare şi a ordonat ca blocurile turn suspectate a fi expuse riscului de incendiu să fie complet evacuate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe