In Niger foamea inchide scolile

Foamea crescanda din Niger inchide scolile in unele districte din sud, deoarece familiile isi parasesc casa in cautarea hranei.

Guvernul militar al Nigerului declara ca scolile primare din districtul Takieta din regiunea de sud Zinder, sunt acum aproape goale pentru ca familiile abadoneaza zona si se indreapta spre capitala in cautare de hrana.

Zinder este una dintre zonele cele mai afectate de ploile slabe, intr-o tara in care mai mult de jumatate din familii nu au siguranta hranei. Copiii se confrunta deja cu foamea iar acum nu mai merg la scoala.

"Avem copii care traiesc intr-o situatie proasta, in conditii proaste si lipsiti de tot, in sensul de sanatate, produse alimentare, ingrijire iar acum educatie", a spus Anne Boher, care lucreaza pentru fondul de copii ONU in Niger. "Insecuritatea alimentara in acest moment afecteaza o persoana din doua, aici in Niger. Douazeci la suta din populatie sunt copii in varsta de pana la cinci ani, astfel incat va puteti imagina impactul asupra copiilor. "

UNICEF spune ca cel putin 200.000 de copii din Niger se confrunta cu malnutritia acuta ceea ce necesita tratament in spital. Guvernul declara ca mai mult de 45.000 de cazuri au fost inregistrate pana la mijlocul lunii trecute. Aceasta este dublul cifrei de anul trecut.

Oficialii declara ca peste tot in Sahel, 10 milioane de oameni ar putea fi afectati de penuria de alimente. Organizatia Natiunilor Unite declara ca mai mult decat 850.000 de copii sunt expusi riscului de malnutritie severa, mai ales in Niger si Ciad.

Organizatia Natiunilor Unite va lansa Planul sau Umanitar de Actiune pentru Niger miercuri, la Geneva.

Boher spune ca intarzieri in finantarea completa a operatiunilor de ajutor umanitar in Niger pot fi vazute,iar acestea ar putea duce la miscari chiar mai mari de persoane in cautarea de alimente.

"Impactul asupra copiilor va fi ingrozitor, daca nu putem oferi acestor oameni hrana adecvata, si de asemenea tratament si ingrijire a sanatatii", a spus ea.

Organizatia Natiunilor Unite spune ca fermierii saraci din Niger, Ciad, si partea de nord-est din Mali vor avea nevoie probabil de asistenta prin intermediul primelor recolte din luna august.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe