Implicare civică: Mii de copaci au fost plantaţi în Sahara Olteniei

.
. (pixabay.com)

În luptă cu deşertul din Oltenia, în jur de 400 de voluntari au plantat 5.000 de salcâmi, în judeţul Dolj. Acolo, peste 100.000 de hectare de teren arabil s-au transformat în nisip, iar specialiştii spun că dunele înaintează în fiecare an cu o mie de hectare, relatează Digi24.

Câmpurile nisipoase din comuna Călăraşi, judeţul Dolj, au primit ajutor de la voluntari cărora le pasă ce se întâmplă cu mediul.

Prognoza Ministerului Mediului arată că producţia de porumb va scădea cu 14% peste doi ani dacă deşertificarea nu este oprită sau redusă. Iar în Dolj sunt cele mai mari suprafeţe afectate: peste 80.000 de hectare de terenuri nisipoase. Dar, cu fiecare salcâm plantat, solul se menţine şi se împiedică deşertificarea.

"Avem cea mai mare suprafaţă de nisip din România şi trebuie să găsim orice soluţie viabilă", a declarat Octavian Popa, purtător de cuvânt al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dolj.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne