Ilie Sârbu agită iar spiritele în USL

Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, dezbateri asupra Proiectului Legii Bugetului de Stat pe anul 2013. În imagine, Ilie Sârbu, Victor Ponta şi Crin Antonescu
Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, dezbateri asupra Proiectului Legii Bugetului de Stat pe anul 2013. În imagine, Ilie Sârbu, Victor Ponta şi Crin Antonescu (Epoch Times România)

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, consideră că trebuie pus capăt tensiunilor dintre dintre PSD şi PNL.

"Trebuie să recunoaştem că USL nu este un Paradis, dar nu e nici în Purgatoriu, că dacă am fi în Purgatoriu, încă ar fi bine! PSD nu are niciun interes să rupă alianţa cu PNL, dar situaţia nu poate continua aşa. Lipsa de comunicare din USL se vede şi trebuie să fim bărbaţi s-o recunoaştem. Dacă nu putem rezolva problema, trebuie luată o decizie!", a declarat Ilie Sârbu la RFI de liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu.

Senatorul PSD recunoaşte că USL nu este un Paradis în clipa de faţă: "Noi n-avem nici un interes (să rupem USL - n.red.), categoric nu. Am spus-o, o repetăm. Nu mă mai refer la cea cu preşedintele, candidatul nostru este Crin Antonescu, dar nu putem continua aşa! Vedeţi că dvs. observaţi şi ne întrebaţi şi la întrebarea dvs. avem două variante: ori să minţim şi să spunem că totu-i bine, frumos şi e un mic Paradis ori să recunoaştem că nu suntem în Paradis încă, dar nici în Purgatoriu, că dacă am fi în Purgatoriu, încă ar fi bine!".

În ultima perioadă au existat tensiuni în relaţiile dintre PSD şi PNL datorită punctelor de vedere diferite pe tema proiectului Roşia Montana şi a alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

Afirmaţiile lui Crin Antonescu referitoare la USL

Crin Antonescu a afirmat, la Conferinţa Teritorială a PNL Argeş, că nu se poate pune problema ca PNL să fie dat afară de la guvernare şi că nici nu se gândeşte să iasă de la guvernare.

"Noi, împreună cu PSD, am câştigat dreptul de a ignore această ţară împreună de la cetăţeni. Iar dacă, din nenorocire, această înţelegere nu ar putea fi respectată, dacă noi am eşua în angajamentele noastre faţă de cetăţeni, asta înseamnă că nu ar mai există acest guvern. (...) Nu se poate pune problema ca liberalii să fie daţi afară de la guvernare, pentru că dai afară pe cineva pe care l-ai angajat, iar PNL a fost angajat la guvernare, împreună cu PSD, de cetăţenii români. Acest lucru ar trebui să le fie foarte clar tuturor. Sunt convins că le este clar partenerilor noştri, nu am nicio îndoială că îi este clar primului-ministru, care niciodată nu a invocat o astfel de situaţie. PNL, pe de altă parte, nu se gândeşte să iasă de la guvernare, pentru ca PNL nu a dezertat niciodată dintr-o înţelegere politică şi nu a dezertat niciodată dintr-un contract pe care l-a încheiat cu cetăţenii României", a spus Crin Antonescu celor aproape 700 de delegaţi din organizaţiile PNL din Argeş prezenţi la Conferinţa Teritorială.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne