Helmut Kohl: Europa nu poate deveni o casă pentru milioane de refugiaţi

Fostul cancelar german Helmut Kohl a discutat despre numărul mare de refugiaţi care pătrund în Europa. Comentariile sale au fost făcute înaintea unei întâlniri controversate cu premierul ungar Viktor Orban.
Fostul cancelar german Helmut Kohl.
Fostul cancelar german Helmut Kohl. (Captură Foto)

Kohl, care a ghidat Germania în perioada zbuciumată de reunificare, precum şi în primele etape de integrare europeană, a declarat că pacea şi libertatea blocului ar avea de pierdut.

Într-un articol programat să fie publicat duminică în ziarul german Tagesspiegel am Sonntag, Kohl, în vârstă de 86 de ani, a susţinut că politica actuală a UE privind refugiaţii nu va atenua problemele pe care le înfruntă atât Europa cât şi migranţii şi refugiaţii.

“Soluţia se află în regiunile afectate. Nu se află în Europa. Europa nu poate deveni o nouă casă pentru milioane de oameni din întreaga lume, care au nevoie de ajutor”, a scris Kohl.

Articolul este publicat cu puţin timp înainte ca fostul cancelar german să se întâlnească cu premierul ungar, care a atras asupra sa un val de critici din partea altor membri UE din cauza faptului că a refuzat să primească refugiaţi şi a ridicat un gard de sârmă ghimpată de-a lungul graniţei ungare.

“Suntem conştienţi că avem de pierdut ceva şi că merită să luptăm pentru proiectul european, pentru pace şi libertate”, a scris Kohl, făcând referire la Orban.

Aliaţii lui Kohl au negat că întâlnirea sa cu Orban este o insultă la adresa actualului cancelar german Angela Merkel, un fost protejat al lui Kohl, care în mare parte direcţionează politica UE privind refugiaţii.

Horst Seehofer, şeful Uniunii Social Creştine - partener al alianţei de guvernare - a fost, de asemenea, criticat când s-a întâlnit cu premierul ungar în luna martie a acestui an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe