"Hai, Moldova" la curatenie

Tomberon de gunoi.
Tomberon de gunoi. (Christopher Furlong / Getty Images)

“Astazi, de Ziua Nationala a Curateniei, peste 300.000 de oameni vor aduna 10.000 de tone de gunoi din cateva sute de localitati ale tarii”, isi propunea grupul de initiativa “Hai Moldova”.

Mii de oameni din mai multe localitati ale tarii totusi au raspuns, astazi, 16 aprilie, chemarii lansate de o organizatia neguvernamentala.

Ei au iesit din case decisi sa curete parcurile, pietele si strazile intr-un efort comun pentru o Moldova curata. Voluntarilor li s-au alaturat reprezentanti ai autoritatilor locale, dar si politicieni.

Tinerii care au participat la campania "Hai Moldova", afirma ca in Moldova era necesara o astfel de actiune. Unii au pregatit chiar si un mesaj pentru concetateni. Acestia ii indeamna pe moldoveni sa nu mai arunce gunoiul jos si sa nu polueze orasul.

Participantii au fost asigurati cu echipament de protectie si saci. Autoritatile locale au transportat sacii cu deseuri la gropile de gunoi autorizate, iar plasticul reciclabil a fost dus la punctele de colectare.

La inceputul lunii, cateva grupuri de voluntari au organizat, in Parcul Trandafirilor din Capitala si pe o portiune a raului Bac, o repetitie generala a acestei actiuni de salubrizare.

Peste 300 de mii de oameni din 27 de raioane ale Moldovei au participat la actiunea de astazi. Proiectul a fost lansat pentru prima data in Estonia, in 2008. Dupa aceea a fost preluat de tari precum Letonia, Lituania, Slovenia, Finlanda, Portugalia, Italia, India, Ucraina, Romania, Brazilia si Serbia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe