Hackerul suspectat că ar fi în spatele celui mai mare atac cibernetic din istorie a fost arestat în Spania

(photos.com)

Un bărbat în vârstă de 35 de ani de origine olandeză, presupus a fi autorul celui mai mare atac cibernetic din istorie, a fost arestat joi în Spania, scrie The Independent.

El ar fi lansat un atac DDOS care a încetinit reţeaua globală de internet. Asemenea atacuri sunt catalogate de legea olandeză ca infracţiuni. Individul identificat cu iniţialele S.K. ar fi atacat comisia de supraveghere anti-spam Spamhaus, care foloseşte un filtru pentru a identifica emailurile de tip spam. Website-ul Spamhaus a fost inundat de trafic şi în cele din urmă a devenit indisponibil.

Poliţia spaniolă a fost alertată în martie de autorităţile olandeze că atacuri DDOS masive lansate de pe teritoriu spaniol afectează serverele din Europa şi SUA.

Potrivit rapoartelor, atacurile DDOS au ajuns la un trafic de 300 miliarde de biţi pe secundă, ceea ce, potrivit unor experţi, a încetinit traficul pe internet în toată lumea.

Atacul DDOS este cea mai întâlnită formă de atac având ca ţintă website-uri importante, mai rar calculatoare personale. Cu alte cuvinte, este metoda perfectă de a scoate efectiv din funcţiune un website, cu scopul de a genera cât mai multe pierderi financiare şi a scădea profitul unei firme.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe