Hackerul care a atacat site-ul Administraţiei Prezidenţiale, reţinut

(Sean Gallup / Getty Images)

Procurorii DIICOT au reţinut miercuri un hacker din Cluj, care a accesat ilegal site-ul oficial al Administraţiei Prezidenţiale cu scopul de a obţine date informatice. Totodată, acesta este suspectat şi că a deţinut fără drept datele a 62.000 de carduri bancare unice obţinute în mod ilicit, potrivit B1 tv.

Potrivit DIICOT, există suspiciunea că, în perioada 2010 – martie 2014, B.S.T. a deţinut fără drept datele a 62.000 carduri bancare unice, obţinute în mod ilicit care permiteau efectuarea unor operaţiuni de retragere în numerar, încărcare sau descărcare a unui instrument de monedă electronică ori de transfer de fonduri, prin utilizarea, fără consimţământul titularului, a unui instrument de plată electronic sau a datelor de identificare care permit identificarea acestuia, date ce urmau a fi folosite pentru prejudicierea utilizatorilor reali.

Totodată, există suspiciuni că acesta a transmis în mod neautorizat către alte persoane 3449 de carduri bancare unice, care conţineau date de identificare ale unor carduri bancare aparţinând unor utilizatori, date care au fost obţinute în mod ilicit.

Apoi, valoarea monedelor virtuale pe care le deţinea de către B.S.T era transformată în monedă convenţională – USD sau Euro - şi ulterior transferată în conturile acestuia deschise la bănci din România sau în conturile unei alte persoane (U.A).

Din conturile respective, aceştia făceau în mod repetat retrageri în numerar, folosind o parte din sumele de bani pentru achiziţionarea de bunuri. Suma de bani obţinută în urma săvârşirii infracţiunilor identificate până acum în acest dosar este de 643.564 de lei.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate sumele de 153.000 euro, respectiv 41.000 USD, asupra cărora vor fi instituite măsuri asiguratorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne