Grup de hackeri ameninţă că va expune datele a 37 milioane de utilizatori ai website-ului Ashley Madison

Pagina principală a sitului Ashley Madison
Pagina principală a sitului Ashley Madison (Captură)

Ashley Madison, principalul website de întâlniri pentru persoanele căsătorite care doresc să îşi înşele soţul sau soţia, a fost atacat în weekend şi hackerii au ameninţat că vor publica informaţiile private a peste 37 milioane dintre utilizatorii săi dacă website-ul nu se va închide.

Grupul de hackeri The Impact Team a furat informaţiile personale ale tuturor celor 40 milioane de membri ai reţelei Avid Life Media (ALM), care include şi website-urile Cougar Life şi Established Men, conform Krebs on Security. Hackerii au publicat deja pe Internet numerele conturilor bancare şi salariile angajaţilor ALM, alături de câteva mostre la întâmplare din datele utilizatorilor.

Echipa de hackeri ameninţă să publice întreaga arhivă ce cuprinde datele utilizatorilor website-urilor Ashley Madison şi Established Men – fanteziile lor sexuale secrete, numere de cărţi de credit, precum şi nume şi adrese – dacă ALM nu este de acord să închidă cele două website-uri.

“Avem seturi complete de profiluri şi le vom publica în curând dacă Ashley Madison rămâne online”, a declarat grupul The Impact Team, conform Krebs. Cu peste 37 milioane de membri, în principal din SUA s Canada, un procent semnificativ al populaţiei va avea parte de o zi proastă, incluzându-i pe cei bogaţi şi puternici.”

Hackerii par să fi fost motivaţi de practicile de afaceri fără scrupule ale Ashley Madison, şi mai puţin de dorinţa de a demasca persoanele infidele. Website-ul a adăugat o opţiune care promitea ştergerea tuturor “informaţiilor personale identificabile”, dar datele încă erau stocate pe serverele ALM.

“Utilizatorii plătesc aproape întotdeauna cu cărţile de credit şi detaliile cumpărăturilor lor nu sunt înlăturate după cum s-a promis, şi includ nume reale şi adrese de domiciliu”, au mai scris hackerii.

Atacarea website-ului Ashley Madison are loc la două luni după ce baza de date a website-ului Adult Friend Finder a fost de asemenea atacată şi informaţiile a 3,8 milioane de utilizatori au ajuns pe Internet.

ALM a declarat luni dimineaţa că lucrează cu agenţiile de aplicare a legii pentru a depista hackerii, dar nu a lăsat de înţeles că ar ceda în faţa şantajului hackerilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe