Goţiu: "Da, voi da în judecată Antena 3 şi vedetele ei. S-a minţit cu tupeu şi fără scrupule!"

Revoltat de faptul că la Antena 3 s-a lansat o chetă naţională pentru plătirea daunelor morale datorate de Mihai Gâdea şefei DNA, Mihai Goţiu anunţă că va acţiona şi el în instanţă postul TV pentru difuzarea unei ştiri false despre el.
Mihai Goţiu
Mihai Goţiu (Mihai Goţiu)

Senatorul USR Mihai Goţiu a anunţat că va da în judecată Antena 3, după ce postul de televiziune a difuzat o ştire falsă din care reieşea că ar fi atacat cu târnăcopul nişte jandarmi, prezentând drept "dovadă" o fotografie făcută în timpul filmărilor la un proiect artistic, din toamna anului 2013. Pentru respectiva "ştire", Antena 3 a fost amendată cu 100.000 de lei de CNA, sumă considerată insuficientă de către Goţiu.

"DA, VOI DA ÎN JUDECATĂ ANTENA 3 ŞI ”VEDETELE” EI! ”Cheta” publică deschisă de Mihai Gâdea (susţinut şi de alte vedete ale postului), pentru a strânge suma de 300.000 de lei, datorată după ce a pierdut procesul cu Kovesi, m-a convins că e cazul să dau în judecată Antena 3.

Ca fost jurnalist, am ezitat să deschid proces Antenei 3, după ce în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu s-a pretins că aş fi sărit cu târnăcopul la jandarmi, folosind ca ”dovadă” o fotografie realizată în cadrul unui proiect artistic din toamna lui 2013. Chiar dacă amenda dată ca sancţiune de CNA, săptămâna trecută, de 10.000 de lei, este derizorie, aveam încă rezerve în privinţa unui proces. Chiar şi la Antena 3 există reporteri care îşi fac onest profesia, durata proceselor în România nu e un factor motivant şi faptul că, în activitatea mea am, totuşi, alte priorităţi, m-au făcut să nu mă gândesc, până acum, serios, la o acţiune în justiţie.

Victimizarea vedetelor de la Antena 3 de după procesul pierdut cu Laura Codruţa Kovesi a umplut, însă paharul. Nu, nu e Gâdea vreun erou naţional. Nu, nu i-a făcut Justiţia vreo mare nedreptate. În loc să-şi asume greşeala, d-nul Gâdea şi alţi colegi de-ai lui apelează la o penibilă cerşetorie publică, de parcă ei ar fi cei care au nevoie de sprijin şi de subscripţie naţională!

În cazul meu, în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu s-a minţit cu tupeu şi fără scrupule. Nici a doua zi şi nici măcar după decizia CNA nu au avut bunul-simţ să prezinte scuze. Şi vreau să fie clar: nu mie îmi datorează scuze, ci tuturor cetăţenilor pe care i-au minţit!

Chiar dacă procesul va dura mult, chiar dacă atacurile la adresa mea se vor intensifica, ne vom vedea în instanţă. Pentru ca oamenii care urmăresc Antena 3 trebuie să afle că au fost şi sunt minţiţi pe faţă, pentru că cei care nu îi urmăresc trebuie să ştie că nu luptăm degeaba pentru Justiţie în România", scrie, pe Facebook, Goţiu.

Reamintim că în data de 17 decembrie, la emisiunea „Subiectiv” din 17 decembrie, moderată de Răzvan Dumitrescu, au fost prezentate imagini cu Mihai Goţiu, în diferite ipostaze şi perioade de timp, printre care şi imagini ce păreau a fi o luptă între el şi jandarmi. "Argumentul" folosit la Antena 3 a fost o fotografie făcută în timpul filmărilor la un proiect artistic, din toamna anului 2013, a explicat ulterior Goţiu.

Falsul difuzat de Antena 3 a fost ulterior sancţionat de CNA:

"A transmis pe post, fără verificări anterioare şi cu bună ştiinţă, deci cu intenţie directă de a denatura adevărul, de a aduce prejudiciu atât persoanelor expuse în ştire, cât şi telespectatorilor, în ceea ce priveşte subiectul expus mai jos: În 22 septembrie 2013, s-a turnat filmarea unui mokumentar intitulat «Compania România», în care fecalele cetăţenilor sunt transformate în aur. Antena 3 a folosit cu intenţie şi cu bună ştiinţă câteva fotografii din timpul filmărilor, toţi cei din cadru fiind actori, fotografii făcute la filmări de Mircea Ioan Topoleanu Ciocolatescu, care scrisese un articol pentru Vice România. Antena 3 România foloseşte imaginea pentru a-i denigra pe cei din cadru, printre care şi senatorul Mihai Goţiu şi odată cu el, Jandarmeria Română, folosindu-le imaginea pentru a minţi toată audienţa, prezentând filmarea ca fapte reale şi nu ficţiune", arată reclamaţia emisiunii la CNA, citată de Hotnews.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne