Gorghiu: Demersul lui Dragnea privind acuzarea lui Iohannis de înaltă trădare e doar o diversiune

Fosta şefă PNL Alina Gorghiu a comentat demersul PSD privind acuzarea preşedintelui Klaus Iohannis de înaltă trădarea.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

PSD are nevoie de votul a două treimi din Parlament pentru a-l acuza pe preşedintele Klaus Iohannis de înaltă trădare, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este cea care se va ocupa de judecata propriu-zisă, a explicat luni, în cadrul unui interviu acordat RFI, senatoarea PNL Alina Gorghiu.

"Mi se pare o diversiune. Tonul acesta antieuropean şi antidemocratic, folosit aseară de majoritatea parlamentară PSD-ALDE (...) îmi arată că problema politică centrală este legiferarea acestei amnistii şi graţieri, iar atacurile la adresa preşedintelui Klaus Iohannis trebuie privite strict ca o diversiune. Să fim serioşi, Constituţia este foarte clară cu privire la înalta trădare şi sunt vorbe pe care al treilea om în stat, cel care ocupă efemer funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor nu le poate arunca aşa, de parcă nu ar avea greutate. Îi rog pe toţi cei care au auzit această declaraţie a lui Liviu Dragnea de ieri să se uite la Constituţie, la articolul 96, care prevede întreaga procedură pentru realizarea, concretizarea acestui demers, ca să înţeleagă că este doar o diversiune", a declarat Gorghiu.

Fosta şefă PNL a prezentat o serie de explicaţii suplimentare:

"În plen, Camera Deputaţilor şi Senat, într-o şedinţă comună, cu cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor pot hotărî această acuzare a preşedintelui pentru înaltă trădare.. Competenţa de judecată pe o asemenea sesizare aparţine Înaltei Curţi, deci ne-a ferit Constituţia de judecăţi în Parlament. Parlamentul în plenul său, repet, cu două treimi, ceea ce Dragnea nu a avut nici la momentul la care a intrat în Parlament cu tot cu ALDE, apăi acum. Parlamentul doar poate hotărî punerea sub acuzare a preşedintelui. Această punere sub acuzare trebuie adusă la cunoştinţa preşedintelui României neîntârziat, pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele care i se impută de către Parlament şi competenţa de judecată pe acest aspect aparţine instanţei supreme, preşedintele fiind considerat, potrivit Constituţiei, demis de drept de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare."

Reamintim că preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat, duminică, de la tribuna Consiliului Naţional, că partidul său va depune plângere penală contra preşedintelui Klaus Iohannis pentru înaltă trădare.

"Nişte europarlamentari români, trădători, au votat chiar în preajma Centenarului împotriva României, minţind şi prezentând o altă realitate despre ce se întâmplă în realitate. Nu au avut nicio ezitare, nicio tresărire şi insistă ca României să i se facă în continuare rău. Să nu intrăm în Schengen, să rămân MCV-ul, până vin ei la putere. Pentru că atunci când vine guvernul de tehnocraţi al lui Cioloş nu mai e nevoie să facem nimic, vă dăm totul, ce ne spuneţi aia facem, vă dăm totul. Si deasupra tuturor e Iohannis, care într-un mod în care trădează interesele României spune că România nu e pregătită să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Ăsta e act de trădare a intereselor naţionale ale acestei ţări practicat de Klaus Werner Iohannis. Domnule Mircea Drăghici, împreună cu dl Iordache şi cu sprijinul de specialitate al dlui Toader, vă rog ca după Anul Nou să depuneţi plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Iohannis", a declarat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne