Geoană, pus la zid de PNL: Puţină modestie nu strică. De la Dăbuleni până la NATO, toţi au muncit pentru el

Ionuţ Stroe
Ionuţ Stroe

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni, la Prima News, după ce Mircea Geoană a spus că a câştigat funcţia de secretar general adjunct al NATO pe persoană fizică, că de la Dăbuleni până la NATO “toţi oamenii au muncit pentru acest om şi puţină modestie nu strică, mai ales în politică”.

“Puţină modestie nu strică, mai ales în politică. Cariera domnului Geoană e strict şi indisolubil legată de interesele acestei ţări, preşedinte al senatului, senator ales. Nu poţi spune acum, după o carieră în care ai fost legat de instituţionalul românesc, chiar sub jurământ, că nu ai beneficiat de pe urma susţinerii statului care te-a promovat, te-a format şi ţi-a dat posibilitatea unei evoluţii publice, chiar internaţionale, remarcabile.

Ar trebui să existe modestie când vorbeşti. Să spună explicit ce aşteptări avea. Eu ştiu că foarte mulţi oameni au muncit în decursul vremii, începând de la PSD până la cei mai mari oameni în arhitectura instituţională care l-au consultat, l-am implicat, l-au susţinut în cele mai importante decizii. De la Dăbuleni până la NATO, toţi oamenii au muncit pentru acest om”, a precizat Stroe, citat de News.ro, întrebat cum comentează declaraţia lui Mircea Geoană că a ajuns aproape singur secretar general adjunct NATO.

Reamintim că, la începutul acestei luni, secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a negat, la Digi 24, acuzaţiile că s-ar folosi de poziţia sa în cadrul alianţei militare pentru a-şi face campanie pentru alegerile prezidenţiale, susţinând că este tot mai înclinat să revină pe scena politică din România după încheierea mandatului său în NATO.

“Şi acum vorbim pe un ton puţin mai relaxat. Credeţi că cineva de la NATO stă să intre în jocul acesta penibil pe care unii de acasă încearcă să-l joace pe această zonă? Nu-mi fac campanie pe spatele NATO. Dacă lumea mă apreciază, mă apreciază pentru cine sunt, pentru ceea ce am făcut în viaţa mea şi dacă, după ce voi termina job-ul de la NATO, am să mă hotărăsc, cum sunt tot mai înclinat să o fac, să revin şi să slujesc ţara mea aşa cum am făcut-o toată viaţa, acel lucru îl voi face la momentul potrivit, în condiţii perfect transparente şi fără niciun fel de ambiguitate”, a precizat Geoană.

Mai mult, Geoană a afirmat că a ajuns numărul doi în NATO pentru că este foarte bun la ceea ce face şi pentru că lumea îl apreciază:

“Mi-a făcut foarte bine detoxul de la politică. Eu am câştigat poziţia de la NATO pe nume propriu, pe persoană fizică pentru că sunt foarte bun la ceea ce fac şi pentru că lumea mă apreciează, că nu-ţi dă job-ul de pomană. Şi, apropo, eu sunt primul din est care ocupă un job de conducere la vârful NATO. Ok. Deci, eu când mă duc şi vorbesc cu oamenii din România şi încerc să-i liniştesc că sunt preocupaţi, din poziţia de la NATO fac campanie sau îmi fac datoria de lider al NATO şi de cetăţean român? Atunci când mă duc şi spun că e nevoie să investim în Armata română, că trebuie să ne facem datoria, este o chestiune de campanie politică sau o obligaţie a unui lider politic care a văzut şi ştie multe în această carieră lungă pe care am avut-o?”.

Totodată, Geoană a transmis că România are o mare nevoie de afirmare euroatlantică, adăugând că nu este greşit să discute despre problemele din ţara noastră în condiţiile în care aceasta se confruntă cu “prea multă corupţie”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne