Geert Wilders: este posibil ca ideologia islamică să fie mai periculoasă decât nazismul

Politicianul olandez de extremă dreapta, lider şi fondator al Partidului Libertăţii (PVV), a promis că va închide toate moscheele din Olanda, pe care le-a comparat cu “temple naziste”, şi că va interzice Coranul, dacă va fi ales la putere.
Geert Wilders, liderul formaţiunii politice olandeze anti-imigraţie Partidul Libertăţii.
Geert Wilders, liderul formaţiunii politice olandeze anti-imigraţie Partidul Libertăţii. (Captură Foto)

Politicianul de 53 de ani a făcut aceste comentarii controversate în timpul unui interviu de 40 de minute la postul de televiziune WNL.

El a declarat: “Aceasta este o carte care conţine mai mult anti-semitism decât Mein Kampf. Este plină de apeluri la violenţă.

“Dacă ar exista temple naziste în Olanda, toată lumea ar fi indignată dacă le-am permite să existe. Islamul nu aparţine ţării noastre”.

Wilders, poreclit “Trump al Olandei”, pare să-şi fi calmat puţin viziunea asupra Coranului, în condiţiile în care anterior el declarase că simpla deţinere a cărţii ar trebui considerată infracţiune, iar acum susţine interzicerea ei în librării şi numai academicienii să aibă acces la ea.

În plus, Wilders a ajuns în atenţia publicului cu sloganul “Olanda este a noastră din nou” şi printr-un program cu 11 puncte ce urmăreşte să “desislamizeze” ţara şi să închidă graniţele în faţa migranţilor.

Cu toate că PVV deţine în prezent doar 12 din totalul de 150 locuri din Camera Reprezentaţilor, partidul se află pe primul loc în sondaje şi pare să obţină între 30 şi 50 de locuri în cadrul alegerilor din 15 martie.

Conform celor mai recente sondaje, Partidul Poporului pentru Libertate şi Democraţie (VVD), un partid liberal condus de fostul premier Mark Rutte, se află pe locul doi.

Chiar dacă Wilder câştigă alegerile, pare să fie improbabil să ajungă premier, în condiţiile în care trebuie să formeze o coaliţie cu un alt partid pentru a obţine o majoritate de 75 de locuri. Dar, acest lucru va fi foarte greu de realizat deoarece toate celelalte partide au decis ca vor refuza să formeze o coaliţie cu PVV.

Wilders a adăugat: “Cred că am un ton foarte rezonabil. Vom închide graniţele şi nu vor mai fi trimişi bani în străinătate. Toţi banii pe care i-am cheltuit pe ţări străine, miliardele trimise Africii, ajutoare de dezvoltare, către Bruxelles, Grecia, către toţi solicitanţii de azil din Olanda. Acei bani vor fi oferiţi olandezilor de aici, din Olanda”.

Partidul lui Wilders s-a confruntat deja cu o reacţie negativă pentru politicile promovate, după ce sistemul de transport public din Rotterdam a interzis o campanie anti-Islam care a presupus afişarea de bannere pe tramvaiele şi autobuzele care circulă în oraş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe