Furtunoase nopti de Halloween: Nicolas Cage, salvat de Dracula!

Reprezentantii Bisericii catolice dintr-o importanta metropola italiana au cerut localnicilor sa nu participe la serbarile specifice Noptii de Halloween, pe motiv ca aceasta ar fi fost, la origine, o manifestare pagana cu obarsii in Africa.

In schimb, in Romania aceasta fiesta carnavalesca a fost marcata cu pasiune latina si spirit ludic descatusat, ca in vremurile de razboi, cand fiecare isi propune sa traiasca frenetic, ca si cum fiecare zi — carpe diem ! — si fiecare noapte ar fi cele de pe urma…

Rasadit cu toata familia in Romania, pentru cel putin vreo jumatate de an, celebrul actor american Nicolas Cage a petrecut a doua noapte de Hallowen la Castelul Bran, in inima Carpatilor Meridionali.

Spre miezul noptii, inconjurat de zeci de iele imbracate in negru (nu stiu de ce, totdeauna mi le-am imaginat in cel mai straniu alb!), el era gata-gata sa fie rapit de acestea si dus cine mai stie pe ce taramuri.

Norocul lui Nicolas Cage a fost ca, taman in momentul critic, a picat din cer Vlad Tepes, care l-a salvat.

Rasufland usurat, laureatul Oscar s-a retras tiptil, pentru ca, de luni, 1 noiembrie a.c., incepe filmarile la „Ghost Rider 2”, partea a doua a filmului lansat in 2007, a carui reteta de casa este de 228,7 milioane dolari USA incasari.

Filmarile din zilele de inceput de Brumar se fac in zona barajului hidroenergetic de la Vidraru (judetul Arges) si pe Transfagarasan (soseaua alpina cea mai inalta din Europa, daltuita in stanca, la peste 2000 de metri, si a patra sau a cincea din lume), dupa care se vor muta in judetul Hunedoara, la castelul domnitorului Iancu de Hunedoara.

In interviul acordat la finele lunii iulie, pentru MTV News, Nicolas Cage — nepotul marelui regizor Francis Ford Coppola, prieten cu confratele sau Geo Saizescu — preciza ca pelicula va fi realizata in Romania, exprimandu-si speranta ca aceasta va include cel putin o scena in care Vanatorul de Fantome (Ghost Rider) va tasni cu motocicleta sa pana la poarta de intrare in Castelul Bran.

Anterior participarii la noaptea valpurgica de la Bran, Nicolas Cage a fost oaspete de onoare — impreuna cu sotia sa, Alice Kim Cage si fiul lor, Kal-el Coppola-Cage, in varsta de cinci ani — la Balul de caritate de la Palatul Parlamentului Romaniei, in beneficiul copiilor sprijiniti de Asociatia Ovidiu Rom, patronata de Leslie Hawke.

S-au strans 500.000 de euro, pentru ajutorarea copiilor din familii foarte sarace, in sensul de a urma o gradinita.

In alocutiunea sa, Nicolas Cage — care a stat la masa nr. 20, alaturi de ministrul roman de Externe, Theodor Baconski, regizorul Cristian Mungiu, Andreea Esca si, sosita ceva mai tarzior, Andreea Marin Banica — a reliefat insemnatatea educatiei timpurii, precizand ca integrarea copiilor in colectivitatile scolare constituie o problema generalizata la nivel mondial.

Generos, admirabil, demn de pretuit gestul organizatorilor acestui Bal al caritatii, ca si al sutelor de personalitati participante, de toate culorile (politice) si de toate profesiile, care au facut importante donatii pentru copiii fara sanse.

In ceea ce priveste a doua intalnire de la Cotroceni a misiunii FMI in Romania cu presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, respectiv, ministrul Muncii, Ioan Botis, aceasta s-a incheiat dupa circa o ora si jumatate.

Ziaristii au dardait de pomana (din cauza emotiilor si a asteptarii infrigurate) pe la usile salonului in care se desfasura intalnirea, deoarece dupa terminarea acesteia nici una dintre parti nu a oferit vreo informatie presei.

Este clar ca propunerile partii romane nu au convenit deloc reprezentantilor FMI, care lasasera inca de zilele trecute sa se intrevada cat se poate de limpede ca nu sunt dispusi sa faca nici o concesie.

Inrosit parca in focul Gheenei, cuiul lui Pepelea il constituie Ordonanta de Urgenta nr. 50/2010. Exista, desigur, inca un manunchi de propuneri ale executivului roman care nu sunt agreate de FMI.

De retinut ca, prin OUG nr. 50, Guvernul nostru nu a facut decat sa duca la indeplinire o directiva expresa a Uniunii Europene, care avea termen limita de adoptare si aplicare data de 12 mai a.c. Or, …harnicii nostri guvernanti au tergiversat atat de mult adoptarea acestei ordonante, incat au publicat-o cu intarziere de mai bine de o luna, intrarea ei in vigoare fiind in ultima decada din luna iunie.

Altfel spus, Fondul Monetar International nici nu vrea sa auda de ceea ce solicita imperios Uniunea Europeana a fi adoptat, pentru protejarea celor ce fac credite la banci si carora acestea le baga pe gat comisioane de rambursare criminale, schimband unilateral prevederile contractelor de imprumut, totdeauna in favoarea exclusiva a lor, a bancilor.

Urmare a acestor neintelegeri, vizita delegatiei FMI in Romania — care trebuia sa se incheie luni, 1 noiembrie, printr-o conferinta de presa — este posibil sa se prelungeasca pana miercuri, 3 noiembrie a.c.

Opinia publica romaneasca a primit cu emotie vestea ca deputatul PSD Mugurel Surupaceanu i-a trimis o epistola deschisa directorului general al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, in care ii cere, nici mai mult, nici mai putin, decat inlocuirea grabnica a lui Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in tara noastra, din pricina interventiei publice a acestuia pe tema Ordonantei de urgenta nr. 50 privind contractele de credite.

Repetam, respectivul act normativ a fost adoptat la cererea expresa a Uniunii Europene. In toate tarile din familia U.E. opereaza asemenea normative.

Mugurel Surupaceanu tine sa evidentieze ca „Romania traverseaza o perioada extrem de tensionata”, generata de afirmatia sententioasa a lui Jeffrey Franks conform careia obtinerea celei de-a saptea transe de imprumut din acordul incheiat de tara noastra cu FMI este categoric conditionata de modificarea OUG nr. 50.

Condamnand faptul ca, prin declaratia sa publica, Franks a creat „o presiune enorma asupra guvernului roman”, iar neaplicarea OUG 50 ar duce la „perpetuarea pozitiei abuzive a bancilor asupra persoanelor fizice care au contractat credite”, deputatul PSD conchide de-a dreptul taios, dar limpede ca diamantul: „Intrucat imixtiunea reprezentantului FMI in aria legislativului romanesc, in scopul sustinerii profitului bancar in detrimentul cetatenilor a determinat si riposte vehemente, ce pot constitui bazele unor viitoare convulsii sociale de amploare, va solicit sa interveniti RAPID (sublinierea noastra) pentru inlocuirea domnului Jeffrey Franks si nominalizarea unei alte persoane care sa reprezinte FMI in relatia cu tara noastra, in vederea asigurarii unei relatii echilibrate si corecte a misiunii FMI cu autoritatile din Romania”.

Limpede ca lumina zilei. Orice alte comentarii sunt de prisos.

Sa speram ca ecourile remanente ale noptilor de Hallowen din Romania vor avea efecte benefice pentru populatia disperata de tridentul satanist: foame, frica, frig, care a dus, in decembrie 1989, la caderea lui Nicolae Ceausescu si a clicii lui dictatoriale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii