„Furtuna” lui Bo Xilai, creată pentru a continua persecuţia, afirmă o sursă

Facţiunea din cadrul Partidului Comunist Chinez condusă de Jiang Zemin a căutat îndelung o cale sigură de a perpetua persecuţia împotriva Falun Gong. Conform unei persoane familiarizată cu lucrăturile din interiorul cercului de la conducerea Partidului, Bo Xilai, fostul lider de categorie grea epurat din Partid, şi ţarul securităţii interne, Zhou Yongkang, care urmează să se pensioneze în curând, au început să pună în practică la începutul anului 2011 un plan menit să facă tocmai acest lucru.

Planul „Furtuna II” avea ca obiectiv, conform sursei din Beijing, intensificarea persecuţiei împotriva Falun Gong, iniţial în provincia Heilongjiang din nord-estul îndepărtat şi, apoi, în provinciile din jurul Beijingului, începând cu provincia Hebei din prejurul capitalei.

Heilongjiang trebuia să fie folosită ca loc de încercare, unde Partidul urma să îşi sporească eforturile de a „transforma” practicanţii Falun Gong înainte de ispăşirea pedepselor. Transformarea este procesul de mutilare sufletească prin care cineva este forţat să îşi condamne propriile credinţe de până atunci şi să declare devoţiune faţă de doctrinele Partidului Comunist.

Bo şi Zhou au ales provincia Hebei mai ales pentru că Zhang Yunchan, conducătorul de atunci al provinciei, era în legătură cu Zeng Qinghong, un membru de seamă al facţiunii lui Jiang Zemin responsabilă de persecuţie.

Sub masca protejării Celui de-al XVIII-lea Congres de Partid, Bo şi Zhou sperau să vadă o intensificare a persecuţiei Falun Gong în Hebei, care mai apoi s-ar fi răspândit în provinciile din jur.

La cel de-al XVIII-lea Congres de Partid, preconizat a fi convocat în luna octombrie, va fi numită o nouă conducere pentru Partid, Xi Jinping fiind liderul prezumptiv de Partid şi Li Keqiang viitorul premier.

„Furtuna II” a avut ca scop influenţarea lui Xi şi Li, precum şi umilirea actualului lider de Partid Hu Jintao şi a premierului Wen Jiabao, după cum afirmă sursa.

„Acest plan a fost creat la începutul anului 2011, când Bo Xilai părea foarte puternic,” a spus sursa de la Beijing. „Planul trebuia să fie dus la îndeplinire în februarie şi folosit timp de un an, pentru a reîncepe atacul asupra Falun Gong.”

„Acesta ar putea nu numai să îi forţeze pe Xi Jinping şi Li Keqiang să coopereze cu Bo Xilai după cel de-al XVIII-lea Congres şi să suporte consecinţele pentru continuarea persecuţiei Falun Gong, ci, prin sporirea represiunii, să îi acuze pe Hu şi pe Wen de greşeala lor de a fi diminuat persecuţia după octombrie 2005 şi cea de-a cincea şedinţă plenară a PCC-ului din cadrul Celui de-al XVI-lea Congres.

În 2005, atacul propagandistic asupra Falun Gong a scăzut puternic, scoţând tema persecuţiei de către regim din reportajele cotidiene ale mass-media.

Evitarea Răspunderii

Comentatorul Liu Xiao, a explicat pentru The Epoch Times în luna martie, motivele care i-au mânat pe Bo Xilai şi Zhou Yongkang, precum şi pe restul facţiunii lui Jiang Zemin în închipuirea viitorului transfer de putere.

„Este evident că persecuţia Falun Gong este principala problemă de care PCC-ul nu se poate eschiva.”

„Din cauza participării lor active în persecutarea Falun Gong, Wang Lijun, Bo Xilai, Zhou Yongkang, Li Changchun, Jia Qinglin şi Luo Gan sunt cu toţii legaţi de facţiunea lui Jiang Zemin.”

„Pentru a continua persecuţia şi a evita responsabilitatea pentru crimele lor după ce coboară de pe scenă, Zhou Yongkang şi ceilalţi din cadrul facţiunii lui Jiang sperau să îl aducă şi pe Bo Xilai, vinovat în egală măsură, printre cei nouă membri ai Comitetului Permanent al Biroului Politic,” a scris Liu.

Când fostul şef de poliţie şi acolitul lui Bo - Wang Lijun - a fugit din Chongqing spre Consulatul Statelor Unite din Chengdu pe 6 februarie, tentativa de a-l propulsa pe Bo în Comitetul Central a fost spulberată de-a binelea, declanşând lanţul de evenimente care au condus la demiterea lui Bo.

Însă planul „Furtuna II” fusese realizat sub premiza că Bo va continua să fie un actant principal în PCC. Prin implicarea lui Xi şi Li în continuarea persecuţiei, Bo s-ar fi asigurat că el şi ceilalţi membri ai facţiunii lui Jiang vor evita responsabilitatea pentru crimele comise împotriva practicanţilor Falun Gong.

Transformarea dă greş

În Heilongjiang, unde urma ca planul să fie pus în acţiune, lucrurile nu au decurs conform planului, poporul chinez luând parte la dejucarea aranjamentului lui Bo şi Zhou, conform sursei.

Pe 26 februarie 2011, efortul de a-l transforma pe Qin Yueming, un practicant Falun Gong care mai avea de ispăşit un an din pedeapsa de 10 ani de închisoare, s-a sfârşit cu moartea acestuia prin tortură, în Închisoarea Jiamsu din Heilongjiang.

Proprietarul unei mici afaceri în oraşul Yichun din provincia Heilongjiang, Qin avea numai 47 de ani, şi a lăsat în urma sa o soţie şi două fiice.

După moartea lui Qin, soţia sa Wang Xiuqing şi fiicele sale Qin Rongqian şi Qin Hailong au intentat un proces spre a obţine despăgubiri pentru moartea injustă a lui Qin. La data de 13 noiembrie 2011 Wang şi fiica cea mică, Qin Hailong, au fost arestate şi trimise în Lagărul de Muncă Qianjing din Harbin.

Qin Rongqian, fiica cea mare, a pornit apoi la drum rugând oamenii să semneze o petiţie în scopul de a îndrepta relele suferite de familia sa. Cu ajutorul familiei, prietenilor şi străinilor buni la inimă, în jumătate de lună, a strâns peste 15.000 de semnături însoţite fiecare de o amprentă a degetului mare, fixată cu ceară roşie (calea tradiţională chineză prin care cineva semna în mod solemn un document).

Conform sursei, când au văzut o copie a semnăturilor, liderii PCC de la Beijing au fost şocaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe