Fundul Marii Baltice prezinta o urma care seamana cu un OZN prabusit

Imagine de pe Youtube reprezentand forma descoperita cu ajutorul sonarului
Imagine de pe Youtube reprezentand forma descoperita cu ajutorul sonarului (The Epoch Times)

In timpul unui sondaj cu sonar pe fundul oceanului intre Finlanda si Suedia, o echipa de explorare a oceanului a gasit pe 19 iunie ceva care ar putea fi un OZN scufundat.

Cercetatorul suedez Peter Lindberg a cautat ramasitele unei nave comerciale suedeze care a fost scufundata de catre trupele germane in timpul Primului Razboi Mondial. El incerca sa salveze obiectele vechi de marfa, cum ar fi vinuri si sampanie, atunci cand a facut descoperirea.

Obiectul neidentificat capturat pe imaginea sonara, este partial ingropat sub fundul oceanului. Are o forma circulara, asemanatoare cu imaginea tipica de farfurie zburatoare popularizata astazi, si are aproximativ 60 metri in diametru, a declarat presei locale Lindberg.

Structura sa este neregulata, si se pare ca s-ar ar fi prabusit din cauza unui impact greu prin lovirea de sol, ceea ce ar putea explica de ce doar o parte din acesta este ingropat in subteran. Conform Space.com, mediul de langa obiect, de asemenea, prezinta semne de tulburare, sugerand faptul ca obiectul s-a mutat pe fundul marii.

Lindberg a declarat pe site-ul echipei sale ca, desi a petrecut sute de ore observand anchete sonare de pe fundul oceanului, n-a mai vazut asa ceva.

Cu toate acestea, echipa sa nu are fonduri pentru a continua investigarea obiectului.

"Depinde de restul lumii pentru a decide ceea ce este", a spus el. "Nu este in sfera noastra de interes sa cercetam acest obiect, iar costul fiecarei ore petrecute in adancuri este exorbitant".

"Nu ne permitem nici macar sa aruncam o privire pe fundul oceanlui, chiar daca obiectul este un "nou Stonehenge in picioare pe fundul marii."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură