Fotbal: Victor Piţurcă - Şansele de calificare rămân intacte

Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Victor Piţurcă.
Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Victor Piţurcă. (STR / AFP / GettyImages)

Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Victor Piţurcă, a apreciat că şansele de calificare la Cupa Mondială de fotbal din 2014 rămâne intacte, în ciuda faptului că Olanda s-a impus cu scorul de 4-1, marţi seara, la Bucureşti.

"Istoricul partidei nu mai poate fi discutat. Am pierdut categoric, chiar dacă echipa a jucat. Am primit trei goluri din faze fixe, nu mai contează cum am jucat", a spus Piţurcă.

"Aşteptăm meciurile de la începutul anului viitor. Acum ne batem cu locul doi. Acolo ne este locul, s-a demonstrat asta. Ne vom bate cu Ungaria pentru locul 2, va fi un meci decisiv în primăvara anului viitor. Ăsta este sportul, ne aşteptam să pierdem la cum am jucat, dar avem 9 puncte şi şansele de calificare rămân intacte", a spus Victor Piţurcă.

Selecţionerul a precizat că trebuie analizat unde s-a greşit, pentru că s-a greşit "cu siguranţă, dacă am pierdut".

"Am primit goluri extrem de uşor şi am ratat cu seninătate ocazii clare. Nu am reuşit să schimbăm din mers, am intrat în jocul lor. Dacă marcam noi primii, la faza lui Torje, probabil că altfel se scria istoria meciului. A fost şi oboseala meciului din Turcia, acest lucru s-a văzut la mulţi dintre jucători. Sunt supărat, chiar credeam că putem să învingem în această seară", a mai spus Piţurcă.

Selecţionerul a menţionat că Turcia este ieşită din cărţile calificării, după eşecul de la Budapesta (1-3 cu Ungaria).

Piţurcă s-a referit şi la arbitrajul scoţianului Thomson: "Olandezii au avut un penalty uşor acordat, nouă ne-a fost refuzat un penalty, iar golul patru al lor a fost, probabil, marcat din ofsaid. Dar nu mai contează acest lucru în acest moment."

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de Olanda cu scorul de 4-1 (3-1), marţi seara, pe Arena Naţională din Capitală, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2014. Olanda a câştigat meritat, prin golurile marcate de Jeremain Lens (9), Bruno Martins (29), Rafael van der Vaart (45+2 - penalty) şi Robin van Persie (86), golul de onoare al echipei noastre fiind reuşit Ciprian Marica (40).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport