Fotbal: Dumitru Dragomir afirma că toate actele legate de drepturile TV sunt în regulă

Dumitru - Mitică Dragomir, fost preşedinte LPF
Dumitru - Mitică Dragomir, fost preşedinte LPF (Epoch Times România)

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a relatat pe site-ul său oficial, oracoluldelabalcesti.ro, că anchetatorii au sosit, luni, la şase dimineaţa, la locuinţa sa pentru a face percheziţii într-un dosar privind vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I.

''Au venit la ora şase! La mine acasă, la hotel (Crystal Palace Ballroom, n. red.) şi la Bogdan (fiul său, n. red.). Acum am casa plină! Mă uit la televizor şi aflu ce se întâmplă cu mine. Oamenii sunt civilizaţi, îşi fac treaba. E un război în care eu sunt la mijloc, de când mă aşteptau duşmanii... Mă doare la pălărie, sunt în regulă cu toate actele, în orice subiect'', a afirmat Dumitru Dragomir.

Fostul şef al Ligii Profesioniste a mai spus că urmează să fie dus la audieri, dar nu ştie care sunt numele celorlalte persoane anchetate în acest dosar, în care este vorba despre un comision de 2,25 milioane de euro, acordat firmei unui om de afaceri, Mihai Corbu.

Un post de televiziune a anunţat că, în cursul săptămânii trecute, anchetatorii au cerut de la Gazeta Sporturilor, primul ziar care a publicat informaţii despre caz, articolele care tratau acest subiect. ''L-am văzut pe Corbu de două ori, iar o dată ne-am certat'', a spus Dumitru Dragomir.

Poliţiştii Capitalei efectuează luni 11 percheziţii şi vor aduce şapte persoane la audieri într-un dosar privind vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal, cu un prejudiciu estimat la 3 milioane de euro.

"Acţiunea Poliţiei Capitalei vizează persoane cercetate într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani. Din informaţiile obţinute până în acest moment, se pare că, în perioada 2011-2013, persoanele vizate ar fi săvârşit infracţiuni în legătură cu vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti.

Dumitru Dragomir a fost preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal până în noiembrie 2013, când în locul său a fost ales Gino Iorgulescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport