Fotbal. Dinamo Bucureşti - Athletic Bilbao 0-3, în manşa secundă a turului al treilea preliminar al Europa League

Gruparea din Ştefan cel Mare a fost învinsă de formaţia spaniolă Athletic Bilbao cu scorul de 3-0 (2-0), joi seara, pe stadionul San Mames din Bilbao, în manşa secundă a turului al treilea preliminar al competiţiei.
Dinamo Bucureşti - Athletic Bilbao 0-3, în Europa League.
Dinamo Bucureşti - Athletic Bilbao 0-3, în Europa League. (Athletic Club/facebook)

Formaţia antrenată de Cosmin Contra nu a surprins, joi seara, pe arena San Mames din Bilbao, acolo unde a întâlnit echipa gazdă, Athletic. După ce săptămâna trecută dinamoviştii, în tur, au terminat la egalitate partida cu echipa din Primera Division (1-1), manşa secundă nu a mai fost la fel, bascii impunându-se clar la scor de neprezentare 3-0.

Cu José Angel Ziganda la comandă, cei de la Bilbao au avut aproape tot timpul controlul jocului. Dinamo nu s-a lăsat mai prejos, singura problemă a fost în a găsi drumul spre poarta apărată de Iago Herrerin.

Gazdele au obţinut repede deschiderea scorului, în minutul 12, prin Aduriz, dar spre şansa alb-roşilor, golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Nu a mai durat mult, şi Raul Garcia a comis inevitabilul (min. 24), deviind mingea în plasă, la voleul expediat de Oscar De Marcos, în urma unui corner. Acesta a mai ieşit odată în evidenţă (min. 29), reuşind dubla cu un voleu la colţul lung, la centrarea lui Benat Etxebarria.

Bilbao a închis tabela în min. 86, pe contraatac, când Susaeta l-a găsit liber pe Aritz Aduriz, iar acesta a marcat cu un şut la colţul lung.

Echipa bucureşteană a sclipit şi ea dar fără a concretiza. Anton a executat un corner la colţul scurt, Albin a deviat mingea, iar aceasta a lovit bara (min. 75), apoi sud-africanul Mahlangu (83) a pătruns bine pe centru, dar nu a nimerit poarta dintr-o poziţie foarte bună.

Athletic, care îşi va afla vineri adversara din play-off, a câştigat ultimele cinci meciuri de acasă din cupele europene.

Au evoluat echipele:

Athletic: 13. Iago Herrerin — 18. Oscar De Marcos, 16. Xabier Etxeita, 4. Aymeric Laporte, 24. Mikel Balenziaga (6. Mikel San José, 70) — 7. Benat Etxebarria (11. Ińaki Williams, 80), 21. Mikel Vesga — 14. Markel Susaeta (căpitan), 22. Raul Garcia, 10. Iker Muniain — 20. Aritz Aduriz (23. Ager Aketxe, 88). Antrenor: José Angel Ziganda.
Rezerve neutilizate: 1. Kepa Arrizabalaga — 2. Eneko Boveda, 15. Inigo Lekue, 19. Sabin Merino.

Dinamo: 26. Jaime Penedo — 29. José Romera, 5. Ionuţ Nedelcearu, 3. Georgios Katsikas, 7. Steliano Filip (căpitan) — 4. Sergiu Hanca (19. Valentin Ionuţ Costache, 55), 18. May Mahlangu, 24. Filipe Nascimento (15. Paul Anton, 73), 20. Diogo Salomao — 17. Adam Nemec (10. Juan Albin, 67), 9. Rivaldinho. Antrenor: Cosmin Contra.
Rezerve neutilizate: 1. Laurenţiu Brănescu — 6. Azer Busuladic, 28. Luka Maric, 31. Claudiu Bumba.
Arbitru: Pavle Radovanovic; arbitri asistenţi: Veselin Radunovic, Drăgan Vujovic; arbitru de rezervă: Predrag Radovanovic (toţi din Muntenegru)
Observator UEFA pentru arbitri: Brian Lawlor (Ţara Galilor), delegat UEFA: Johny Vanspauwen (Belgia)
Cartonaşe galbene: Katsikas (36), Costache (63), Albin (89).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport