Fotbal. Cristiano Ronaldo, jucătorul anului 2016 în Portugalia

Vedeta lui Real Madrid a fost desemnat fotbalistul anului 2016 în Portugalia, cu ocazia unei gale desfăşurate luni seara la Estoril.
Jucătorul portughez Cristiano Ronaldo.
Jucătorul portughez Cristiano Ronaldo. (Syahril Deltean/twitter)

În cadrul unei anchete organizate de Federaţia portugheză de specialitate, Cristiano Ronaldo (32 de ani) a fost distins luni seară cu trofeul "Quina de Oro" rezervat celui mai bun jucător portughez de fotbal. Selecţionerul lusitan Fernando Santos i-a înmânat personal premiul în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Estoril (aproximativ 20 km de Lisabona).

Atacantul lui Real Madrid, care a mai primit acest titlu în urmă cu doi ani de zile, la prima ediţie a acestor premii, când Federaţia lusitană şi-a sărbătorit centenarul, i-a avut contracandidaţi pe fundaşul Pepe, colegul său de la gruparea madrilenă, şi pe portarul Rui Patricio (Sporting Lisabona).

"Aşa cum am mai spus, 2016 a fost un an de vis pentru mine la nivel personal, precum şi la nivel colectiv. Liga Campionilor, câştigată cu Real Madrid, a fost foarte importantă, însă cred că cireaşa de pe tort a fost, fără îndoială, titlul european (cucerit cu naţionala Portugaliei la EURO 2016 — n.red.)'', a mărturisit vedeta internaţională.

Anul 2016 a fost unul deosebit pentru atacantul portughez, care a intrat în posesia trofeelor Balonul de Aur şi The Best, acordate de France Football, respectiv FIFA, celui mai bun fotbalist al lumii. Ronaldo a marcat 55 de goluri pe parcursul anului trecut (42 pentru Real Madrid şi 13 pentru naţionala Portugaliei), câştigând Liga Campionilor, Supercupa Europei şi Campionatul Mondial al cluburilor, alături de gruparea madrilenă, pe lângă titlul continental obţinut cu naţionala ţării sale.

Selecţionerul Fernando Santos a fost desemnat, la rândul său cel mai bun antrenor al anului în Portugalia, fiindu-i atribuit totodată şi trofeul "Prestigio", pentru victoria de la EURO 2016, în timp ce Renato Sanches, tânărul mijlocaş al echipei Bayern München, a fost primit trofeul rezervat revelaţiei anului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport