Fotbal: Boateng a semnat cu Schalke pentru că a vrut să fugă de rasismul din Italia

Internaţionalul ghanez Kevin Prince Boateng.
Internaţionalul ghanez Kevin Prince Boateng. (Lars Baron / Bongarts / Getty Images)

Internaţionalul ghanez Kevin Prince Boateng s-a transferat de la AC Milan la Schalke 04 pentru că a dorit să fugă de rasismul din Italia, a dezvăluit directorul financiar al clubului de fotbal din Gelsenkirchen, Peters Peters, în paginile cotidianului Bild.

Boateng, născut în Germania, "a obţinut acordul preşedintelui Silvio Berlusconi pentru a putea pleca, în cazul în are Milan se califica în Liga Campionilor", a precizat Peters.

Cu două zile înainte de a semna cu Schalke un contract pe trei ani, mijlocaşul ofensiv în vârstă de 26 ani a contribuit decisiv la calificarea milanezilor în grupele Champions League, înscriind două goluri în manşa secundă a playoff-ului cu olandezii de la PSV Eindhoven (scor 3-0).

În luna ianuarie, Boateng a părăsit terenul de joc în timpul unui amical disputat de AC Milan în compania formaţiei de liga a 4-a Pro Patria, după ce i-au fost insulte rasiste din tribune. Coechipierii săi de la Milan l-au urmat, iar arbitrul a fost nevoit să pună capăt jocului.

Trei luni mai târziu, Boateng a fost ţinta strigătelor de maimuţă provenind din tribune, în timp ce efectua încălzirea înaintea partidei dintre Milan şi Juventus.

Devenit un simbol al campaniei împotriva rasismului în fotbal, fotbalistul ghanez a fost primit, în luna martie, la sediile UNESCO şi FIFA, pentru a depune mărturie pe acest subiect.

"Marea problemă a rasismului este că nu există niciun vaccin împotriva lui", a declarat Boateng în cursul unei reuniuni a vedetelor balonului rotund, la iniţiativa Înaltului comisar pentru drepturile omului, care a avut loc la ONU.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport