Fost ministru PSD al Sănătăţii, "diagnosticat" cu plagiat. O treime din doctorat, neconformă

Circa 36% din teza de doctorat a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog ar fi plagiată, consideră Comisia de Etică şi Deontologie a Universităţii de Vest din Timişoara.
Florin Bodog
Florin Bodog (Florin Chirilă/Epoch Times România)

Universitatea de Vest din Timişoara confirmă "diagnosticul" de plagiat pus de jurnalista Emilia Şercan fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog. Potrivit Universităţii, Bodog a plagiat în aproape o treime din teza de doctorat, încălcând standardele de calitate academice, relatează Newsweek România.

Concluziile Comisiei de Etică şi Deontologie Universitară sunt: Gradul de similitudine verificat şi asumat de membrii Comisiei de Etică şi Deontologie din UVT în raport cu sesizarea este de 36% din teza de doctorat.

Printre problemele identificate de experţi se numără reluări integrale ale unor blocuri compacte din sursa originală care nu este citată; citarea în text de surse care nu sunt surse reale din care s-a preluat textul; preluări din legislaţie fără ca autorul să facă comentarii pe baza textului preluat în blocuri masive de text, practică ce e considerată total neacademică.

Punctul de vedere al Universităţii de Vest va fi trimis Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, urmând ca una dintre comisiile CNATDCU să analizeze teza de doctorat a lui Bodog.

Contactat de Newsweek, Florian Bodog a declarat că nu a fost înştiinţat oficial în legătură cu raportul Universităţii de Vest iar până atunci nu are nimic de comentat.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne