Firma care a deviat un curs de apă, amendată cu 30.000 lei

Garda Nationala de Mediu
Garda Nationala de Mediu (Facebook)

Un agent economic a fost amendat cu 30.000 lei de Garda de Mediu Constanţa pe motiv că a efectuat lucrări pe malul şi în albia cursului de apă din satul Lazu, deviindu-l, relatează Agerpres.

În urma verificării unei reclamaţii adresată Comisariatului Judeţean Constanţa al Gărzii Naţionale de Mediu şi a verificărilor efectuate în localitatea Lazu, comuna Agigea, s-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 30.000 lei.

„În fapt, s-a constatat că un operator economic care desfăşoară în proximitate activitate de întreţinere şi reparaţii autovehicule a deviat cursul de apă din sat Lazu. Societatea a realizat săpături în malul derelei şi a depus materiale inerte, creându-se o baltă şi o zonă de acces către aceasta. Pentru lucrările efectuate pe malul şi în albia cursului de apă, societatea a fost amendată conform prevederilor Legii apelor nr.107/1996”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Garda de Mediu Constanţa.

Agentul economic are totodată obligaţia de a desfiinţa lucrările pe care le-a făcut şi de a aduce terenul la starea iniţială.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne