Filat: România ar putea furniza energie electrică în R.Moldova

Premierul Republicii Moldova Vlad Filat,
Premierul Republicii Moldova Vlad Filat, (www.gov.md)

Premierul de la Chişinău Vlad Filat a declarat că România ar putea exporta 30% din necesarul de consum de curent electric al Republicii Moldova.

"Avem comunicare foarte bună cu partenerii noştri români şi avem posibilitatea să cumpărăm de la ei energie electrică la un preţ mai bun. România poate furniza 30% din consumul de energie electrică al Republicii Moldova”, a spus Vlad Filat.

În prezent, R. Moldova cumpără din străinătate mai mult de 75% din necesarul de curent electric, la preţul de 6,1 cenţi pentru kilowatul.

Principalii furnizori de energie electrică sunt Centrala de la Cuciurgan şi compania ucraineană Power Trade, care cer o creştere cu 20% a preţului.

În aceste condiţii, Filat a apreciat că trebuie să fie identificate surse alternatice, astfel încât să nu fie majorate preţurile la energie electrică pentru consumatorii finali.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe