Federaţia Rusă va sista importul fructelor din R. Moldova

Fructe de padure
Fructe de padure (Photos.com)

Federaţia Rusă va impune restricţii temporare la importul fructelor proaspete din Republica Moldova, conform unui comunicat de presă remis vineri de Serviciul Federal pentru Supravegherea Veterinară şi Fitosanitară „Rosselhoznadzor”.

În comunicat este specificat că va fi interzis importul de mere, pere, gutui, caise, cireşe, vişine, piersici, nectarine şi prune proaspete. Totodată, va fi restricţionată transportarea fructelor specificate în bagajele pasagerilor din Republica Moldova.

„Rosselhoznadzor” şi-a argumentat decizia prin “numeroasele încălcări depistate la livrarea produselor din Republica Moldova”.

Embargoul impus de Rusia e o situaţie generată de interesele geopolitice, şi nu de criteriile fitosanitare, şi reprezintă o campanie de dezinformare, conform unei afirmaţii a directorului Federaţiei Naţionale a Fermierilor moldoveni, Vasile Mârzenco.

Acesta a menţionat că "semnarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu UE nu convine Rusiei. Aceasta ne este soarta, dar trebuie să ne mobilizăm ca să ieşim pe alte pieţe”.

Interdicţia va lovi în primul rând în cei 33 de agenţi economici din Republica Moldova care exportau fructe pe piaţa rusă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe