Fed Cup. Simona Halep aduce prima victorie pentru România în meciul cu Marea Britanie

Jucătoarea română a dispus în două seturi de Heather Watson cu scorul de 6-4, 6-1, în primul meci al întâlnirii dintre echipele de tenis ale României şi Marii Britanii din barajul pentru Grupa Mondială II a Fed Cup.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Simona Halep FanSpace/facebook)

Simona Halep (25 ani, 5 WTA) a adus prima speranţă echipei României, sâmbătă, la Tenis Club IDU din Mamaia, unde a reuşit să o învingă pe Heather Watson (24 ani, 113 WTA) cu 6-4, 6-1, în prima confruntare a întâlnirii dintre echipele de tenis ale României şi Marii Britanii. Partida a durat 69 de minute.

În confruntările directe dintre cele două sportive, constănţeanca conduce acum cu 4-0. Românca a mai stat faţă în faţă cu sportiva britanică în 2013, în primul tur la US Open (4-6, 6-4, 6-2), în 2014, în turul al doilea la Roland Garros (6-2, 6-4), şi anul trecut la Miami, în optimi (6-3, 6-4).

Halep a avut 16 winners, faţă de 10 ai adversarei, dar diferenţa a fost mult mai mare la erorile neforţate, 19 la 32.

În al doilea meci de simplu al confruntării, Sorana Cîrstea (27 ani, 62 WTA) îi va ţine locul tenismanei Irina Begu, care a suferit o contractură musculară, ea urmând să o înfrunte pe Johanna Konta (25 ani, 7 WTA).

România ţinteşte menţinerea în al doilea eşalon valoric al Fed Cup, după ce în luna februarie a pierdut confruntarea cu Belgia de la Bucureşti, din primul tur al Grupei Mondiale II, terminat cu scorul de 3-1, iar Marea Britanie (Johanna Konta, Heather Watson, Jocelyn Rae/Laura Robson) vizează promovarea în Grupa Mondială II.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport