Faimoasa caracatiţă Paul a murit

Caracatiţa Paul, care a prezis corect rezultatul mai multor meciuri de la Campionatul mondial de fotbal, a murit.
Caracatiţa Paul, care a prezis corect rezultatul mai multor meciuri de la Campionatul mondial de fotbal, a murit. (PATRIK STOLLARZ / AFP / Getty Images)

Caracatiţa Paul, care a prezis corect rezultatul mai multor meciuri de la Campionatul mondial de fotbal, a murit luni noapte, din cauze naturale, relatează CNN.

Paul trăia în acvariul Sea Life din Germania.

Personalul de la Sea Life s-a declarat devastat de această pierdere. Paul a murit luni noapte.

Cefalopodul a prezis cu o corectitudine de 100% rezultatele unor meciuri de la Campionatul Mondial de fotbal, inclusiv cel al finalei. Finala a fost câştigată de Spania, în faţa Germaniei.

Paul a devenit un erou în Spania, iar acvariul din Madrid a încercat să îl cumpere pe Paul. Premierul Jose Luis Zapatero i-a luat apărarea lui Paul atunci când fanii germani, supăraţi din cauza predicţiilor caracatiţei, au ameninţat că o vor mânca, iar un fan spaniol a spus că Paul ar trebui să înlocuiască taurul, ce apare uneori pe steagurile spaniole. "Caracatiţa a făcut mai multe lucruri bune pentru noi decât taurul", a subliniat fanul spaniol.

Paul a făcut preziceri şi pentru domeniul politic. Un ziarist de la cotidianul de mare tiraj Komsomolskaia Pravda a reuşit recent să-i ia un interviu celebrei caractatiţe prezicătoare Paul, care, deşi s-a retras din activitatea de oracol, a făcut o excepţie pentru oaspetele său rus şi i-a indicat cine va fi din 2012 lider la Kremlin. "Votul" lui Paul a fost sigilat şi va fi păstrat într-un seif până la alegerile din 2012.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe