FADERE îi reproşează lui Tudose: "Este o măsură premeditată şi absurdă de răzbunare împotriva românilor din diaspora!

Românii au plecat din ţară din cauza proastei administrări a ţării şi a corupţiei clasei politice iar acum Guvernul vrea să-i şi amendeze, critică FADERE una dintre ultimele iniţiative ale PSD.
(photos.com)

Federaţia asociaţiilor de români din Europa critică în termeni duri intenţia Guvernului de a îi amenda pe românii care nu notifică Fiscul cu privire la intenţia de a pleca din ţară pentru mai mult de 6 luni. De asemenea, FADERE îi cere premierului Mihai Tudose, anularea amenzilor fiscale pentru românii din diaspora şi a dublei impozitări.

"Necompletarea unui formular birocratic prevăzut în noul Cod Fiscal dă bătăi de cap milioanelor de români din afara graniţelor. Pe lângă amenzi, ei vor fi siliţi să mai plătească odată şi în ţară, unele taxe achitate deja în ţările în care muncesc. Fiscul a prezentat un astfel de formular de schimbare a domiciliului fiscal care ar fi trebuit să fie completat de către toţi românii care au domiciliul în România şi rezidenţa în străinătate.

Considerăm că este o măsură premeditată şi absurdă de răzbunare împotriva milioanelor de români din diaspora." transmite FADERE, potrivit unui comunicat de presă remis Epoch Times.

FADERE le mai aminteşte guvernanţilor că "toţi cei din afară au plecat tocmai din cauza proastei administrări a ţării şi a corupţiei clasei politice" şi că, deşi obligaţi să plece de acasă, cei din diaspora au trimis acasă sume uriaşe de bani, lucru de care Guvernul ar trebui să ţină cont.

"Dacă prim-ministrul Tudose nu ţine cont de drama acestor oameni siliţi să trăiască departe de cei dragi şi să presteze munci inferioare pregătirii lor, ne aşteptam să aibă în vedere măcar interesul pentru atragerea uriaşelor sume care pot contribui la stabilitatea exerciţiului bugetar. În ultimii 10 ani românii din afară au trimis acasă în jur de 55 miliarde de euro.", susţine FADERE.

"Mi se pare o strategie total eronată din partea guvernului. Credem că statul român ar trebui mai degrabă să se îngrijoreze de numărul uriaş al românilor plecaţi şi de faptul că ei nu mai vor să se întoarcă: suntem pe locul doi în lume privind numărul persoanelor plecate din ţară, după Siria. Este inadmisibil dacă prin astfel de tertipuri cu formulare tăinuite îşi propun autorităţile noastre să contracareze faptul că în fiecare oră pleacă 9 adulţi care nu se vor mai întoarce în ţară, în foarte puţin timp în România nu va mai avea cine să lucreze.

Este inadmisibil unde s-a ajuns. De vreo 5 ani tot circulă veşti că Statul Român urmează să impoziteze încă odată în ţară veniturile românilor din diapora, chiar dacă aceştia plătesc impozit în ţările unde lucrează. Iată că astăzi o parte din aceste zvonuri a devenit realitate", a declarat Daniel Tecu, preşedintele FADERE.

Reamintim că începând cu 1 ianuarie 2018, românii care îşi propun să lipsească din ţară pentru mai mult de şase luni de zile vor risca să fie amendaţi dacă nu notifică în prealabil Fiscul cu privire la intenţia lor de a lipsi din România. Notificarea trebuie făcută prin completarea şi depunerea unui chestionar de rezidenţă fiscală iar amenzile pentru nedepunerea în timp util a chestionarului vor fi între 50 şi 100 de lei.

Documentul trebuie înregistrat la unitatea Fiscului din raza domiciliului cu 30 de zile înainte de plecarea din România. Scopul declarat al acestei măsuri este ca autorităţile să aibă în timp util informaţiile necesare pentru a decide dacă persoana respectivă trebuie scoasă sau menţinută în continuare în evidenţele fiscale române. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne