Fabio Capello a anunţat că se retrage din fotbal

"Am făcut tot ce am dorit. Sunt foarte fericit pentru realizările mele şi mă voi consacra activităţii de comentator. E un rol în care eşti sigur că vei câştiga" - Fabio Capello.
Italianul Fabio Capello.
Italianul Fabio Capello. (Claudio Villa / Getty Images)

Italianul Fabio Capello (71 de ani) a pus capăt carierei de antrenor.

Fostul conducător principal de joc al cluburilor Real Madrid şi AC Milan a luat această decizie după experienţa nereuşită de la Jiangsu Suning unde a activat timp de nouă luni de zile, el fiind înlocuit recent de românul Cosmin Olăroiu, cel din urmă reuşind deja de la preluarea cârmei echipei chineze să aibă un început promiţător - reuşind două victorii din tot atâtea meciuri.

''Am vrut să mai antrenez o echipă de club şi Jiangsu Suning a fost ultima mea experienţă în fotbal. Am făcut tot ce am dorit. Sunt foarte fericit pentru realizările mele şi mă voi consacra activităţii de comentator. E un rol în care eşti sigur că vei câştiga'', a declarat marele tehnician, care între timp a fost ofertat să preia naţionala Italiei.

"Nu voi fi selecţionerul Italiei. Experienţa la Jiangsu a fost ultima pe care am avut-o ca antrenor. A fost o experienţă interesantă. E un alt tip de fotbal, dar marea provocare a fost să comunic cu jucătorii. Am avut mereu nevoie de translator pentru ca ei nu ştiu prea multe limbi străine.", a adăugat Capello potrivit presei din Italia.

Ca antrenor Capello a reuşit de-a lungul timpului să impresioneze. El a cucerit trofeul Ligii Campionilor cu AC Milan (1994), precum şi patru titluri de campion al Italiei cu clubul rossonero, unul cu AS Roma şi două titluri de campion al Spaniei cu Real Madrid.

Totodată, palmaresul său mai cuprindea şi două titluri de campion al Italiei cu Juventus (2005 şi 2006) care au fost retrase în urma cazului Calciopoli.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport