Erdogan: Familiile musulmane nu ar trebui să recurgă la metode contraceptive

Preşedintele turc a criticat planificarea familiei, cerând mărirea numărului “descendenţilor”. Erdogan a fost criticat pentru presiunile făcute asupra mamelor ca acestea să aibă cel puţin trei copii şi pentru că a denumit folosirea măsurilor de contracepţie “trădare”.
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan. (Captură Foto)

În cea mai recentă încercare de a promova creşterea populaţiei ţării, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a criticat luni măsurile de contracepţie şi de planificare familială.

“O spun foarte clar... Avem nevoie să crească numărul urmaşilor noştri”, a declarat el într-un discurs transmis la televiziunea naţională în Istanbul.

Preşedintele a susţinut că mamele sunt responsabile de creşterea continuă a populaţiei Turciei, care s-a extins la o rată de aproximativ 1,3% în ultimii câţiva ani.

“Oamenii discută despre măsuri de contracepţie, despre planificare familială. Nicio familie musulmană nu poate înţelege şi accepta acele lucruri”, a subliniat liderul turc.

“Aşa cum a spus marele profet, noi vom merge în această direcţie. Şi, în această privinţă, principala obligaţie aparţine mamelor”.

Controlul naşterilor este “trădare”

Liderul turc a fost intens criticat în trecut de grupurile pentru drepturile femeilor după ce a declarat că femeile nu sunt egale cu bărbaţii şi le-a cerut să nască cel puţin trei copii.

Mai mult, Erdogan a declarat: “Un copil înseamnă singurătate, doi înseamnă rivalitate, trei înseamnă echilibru şi patru înseamnă abundenţă”.

În 2014, el a descris folosirea metodelor de contracepţie ca o formă de “trădare”, susţinând că acest lucru va duce la “secătuirea” unei generaţii întregi.

Erdogan şi soţia sa, Emine, au doi băieţi şi două fete. Cea mai mare fiică a sa, Esra, are la rândul ei trei copii.

Populaţia Turciei a crescut la 78,74 milioane anul trecut. În anul 2000, populaţia ţării era de aproape 68 de milioane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe