Emilia Şercan: Academia SRI, procent "înfiorător" de teze de doctorat plagiate - 23,5%. Cu asemenea cifre...

Emilia Sercan
Emilia Sercan (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Academia SRI şi-a reclamat la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) alţi opt doctori care au plagiat în tezele de doctorat, a atras atenţia joi, pe pagina sa de Facebook, jurnalista Emilia Şercan.

"Dintre aceşti noi plagiatori, patru au fost chiar ofiţeri de rang înalt în SRI. Cele mai cunoscute nume de pe această nouă listă de plagiatori sunt Sorin Gabriel Cozma, general în rezervă, fost şef al Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere a Terorismului din cadrul SRI, şi Gabriel Naghi, general cu trei stele în rezervă, fost şef al Serviciului de Pază şi Protecţie în perioada decembrie 2000 - decembrie 2005", a declarat Emilia Şercan.

Potrivit jurnalistei, în momentul acesta numărul de teze de doctorat plagiate la Academia SRI a ajuns la 20 dintr-un total de 85 de teze.

"Procentul raportat la total este înfiorător: 23,5%. Cu asemenea cifre şi cu alte teze plagiate pe care cu siguranţă le mai au, dar nu au fost detectate de soft, Academia SRI ar trebui să îşi închidă Şcoala Doctorală, la fel cum a făcut şi cu Colegiul Naţional de Informaţii, pentru că nu mai e nimic de salvat de acolo. Poate doar teza de doctorat a lui Florian Coldea, care a dispărut strategic şi deplin convenabil de la Biblioteca Naţională", a precizat Emilia Şercan, adăugând hashtag-ul #doctorinimpostura.

Jurnalista a scris un articol detaliat pe această temă în PressOne, pe care îl puteţi viziona aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne