Elena Udrea adusă la Înalta Curte, cu propunere de arestare preventivă

Elena Udrea, adusă cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015
Elena Udrea, adusă cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015 (Epoch Times România)

Reţinută marţi seara de DNA, Elena Udrea a ajuns miercuri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în jurul orei 13.35, unde magistraţii urmează să decidă dacă aceasta va fi arestată preventiv pentru 30 de zile.

De această dată, Udrea a coborât din dubă având cătuşele la mâini, iar înainte de a intra în sediul instituţiei a făcut acelaşi gest specific mafiei siciliene pe care l-a făcut şi în Parlament în urmă cu două zile. Udrea a privit zâmbind la camerele de luat vederi şi şi-a atins nasul cu degetul arătător, relatează postul B1 TV.

Procesul Elenei Udrea, în cadrul căreia procurorii anticorupţie vor cere arestarea pentru 30 de zile va începe la ora 14:00.

Reamintim că Udrea a fost reţinută marţi seara, după mai bine de 10 ore de audieri, sub acuzaţia de trafic de influenţă şi spălare de bani într-un dosar disjuns din mega-dosarul de corupţie Microsoft.

Procurorii DNA o acuză pe Elena Udrea de spălare de bani şi trei fapte de trafic de influenţă - fapte în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, fapte în legătură cu derularea contractului e-România şi fapte în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro.

Fosta candidată la preşedinţie a ieşit din sediul DNA cu cătuşe la mâini, înconjurată de poliţişti. Zâmbind, Elena Udrea le-a spus jurnaliştilor: "Îi poţi pune cătuşe Elenei Udrea, dar nu adevărului".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne