Efectul Ghiţă asupra anemonelor? Surse: Premierul Ponta se întoarce în ţară să-şi preia mandatul

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta ar urma să se întoarcă săptămâna viitoare să-şi reia mandatul, potrivit unor surse citate de România TV, relatează stiripesurse.ro

Potrivit surselor citate de televiziunea controlată de prietenul premierului, deputatul Sebastian Ghiţă, socrul premierului, Ilie Sârbu, a declarat că a vorbit miercuri cu ginerele său, care i-ar fi spus că la sfârşitul săptămânii se poate întoarce în ţară. Sârbu a exclus însă varianta ca Ponta să-şi reia mandatul de premier mai repede decât era planificat.

Exista însă şi alte informaţii pe surse care susţin că Victor Ponta, chiar dacă nu-şi va fi terminat perioada de recuperare, îşi va relua funcţia, mai arată sursa citată.

Amintim în context că Sârbu a declarat miercuri presei că a vorbit cu Victor Ponta despre nominalizarea lui Mihai Razvan Ungureanu ca şef al SIE iar acesta i-a fi spus că nu a fost informat despre numire. Sârbu a adăugat că parlamentarii PSD vor vota împotriva acestei propuneri.

Pe de altă parte, Gabriel Oprea, numit premier interimar la propunerea lui Ponta a declarat marţi seara că va sprijini propunerea pe care preşedintele Klaus Iohannis o va face pentru şefia Serviciului de Informaţii Externe, la fel cum a procedat şi atunci când şeful statului l-a propus pe Eduard Hellvig în fruntea Serviciului Român de Informaţii.

"De ce o fi aşa agitat? Se gândeşte,oare, că la SIE ar putea veni un şef care să răspundă preşedintelui României la solicitarea listei cu foştii ofiţeri acoperiţi care erau şi magistraţi, împotiva Constiuţiei? Sau doar vine să-şi calmeze partidul care îl suspectează de trădare? (...) Fix în momentul îmbarcării domnului Ponta în avionul privat din Istanbul, un domn, Uncheşelu (procurorul care instrumentează dosarul lui Victor Ponta n.r.), se îndreaptă către aeroportul Otopeni." a comentat sociologul Sebastian Lazaroiu, vestea întoarcerii lui Ponta în ţară.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne