Duş rece după Congres. PSD-ul se mai alege cu un proces

La scurt timp după ce Mihai Chirica a dat în judecată PSD, pentru faptul că, în urmă cu un an, CEx a hotărât să-i ia toate funcţiile politice, viceprimarul Iaşului, Gabriel Harabagiu, se adresează şi el instanţei, reclamând excluderea abuzivă din PSD.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD)
Liviu Dragnea(Presedinte PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)

Exclus recent din PSD, viceprimarul Iaşului Gabriel Harabagiu a dat în judecată partidul şi anunţă că va depune şi o plângere penală împotriva celor care au semnat decizia de excludere, pentru abuz, relatează Mediafax.

De asemenea, Harabagiu a solicitat Tribunalului Judeţean Iaşi suspendarea actului administrativ prin care s-a luat decizia de excludere a sa din PSD.

”Am cerut Tribunalului Iaşi suspendarea actului administrativ prin care s-a hotărât excluderea mea din PSD. Consider că mi-a fost încălcat dreptul la apărare. Am fost anunţat despre întrunirea Comisiei de Etică la ora 12.00, printr-o hârtie lăsată la secretariat, iar la ora 17.00 ar fi trebuit să mă prezint în faţa comisiei. A fost făcut un abuz în ce mă priveşte şi voi face şi o plângere penală în acest sens, împotriva tuturor celor care au semnat decizia", a declarat Harabagiu pentru Mediafax.

Viceprimarul a mai precizat că a fost judecat doar de trei membri ai Comisiei de Etică, în condiţiile în care hotărârea ar fi trebuit luată de şapte persoane.

”Eu vreau în primul rând să se facă dreptate. Şi domnul primar Mihai Chirica, şi colegul Sorin Iacoban vor acţiona în judecată PSD pentru acea hotărâre, care încă nu ne-a parvenit. Eu am contestat şi la Bucureşti, la partid, decizia, dar în şapte zile nu am primit vreun răspuns. Potrivit statutului partidului, sesizarea pentru Comisia de Etică ar fi trebuit să fie făcută de organizaţia din care noi facem parte, respectiv cea municipală, nu cea judeţeană! Referitor la plângerea penală, ea va fi făcută pentru abuz, pe numele tuturor celor care semnează decizia. Nu ştiu dacă ea a fost semnată de domnul Liviu Dragnea, nouă ni s-a spus că a fost luată în cadrul CEx al PSD, aşteptăm să primim ceva oficial“, a mai declarat Harabagiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne