Dumitru Alaiba: O asemenea hoţie nu am avut de la furtul miliardului. Datoria celor care înţeleg riscurile este să pună presiune

Drumurile planificate a fi construite din împrumutul rusesc
Drumurile planificate a fi construite din împrumutul rusesc (facebook.com / Dumitru Alaiba)

În Moldova sovietică circula o glumă cum că „ruşii fac drumuri bune doar pentru ca tancurile să ajungă mai repede în România. O glumă care nu s-a materializat şi asta e bine”, a menţionat deputatul PAS Dumitru Alaiba într-o postare pe pagina sa de socializare.

Peste 30 de ani, drumurile planificate a fi construite din împrumutul rusesc, care va fi pus la vot joi, 23 aprilie, în Parlamentul de la Chişinău, au rămas aceleaşi, a adăugat Alaiba, întrebându-i retoric pe unii deputaţi democraţi despre care ştie că au luptat pe timpuri în regiunea stângă a Nistrului, „nu vi se pare nimic ʻsuspectʼ în porţiunile de drum alese, dragi colegi şi concetăţeni? Ele nu sunt nici pe aproape cele mai aglomerate, unde circulă non-stop marfă şi cetăţeni”.

Acestea nu sunt investiţii să alimenteze creşterea economică şi locurile de muncă şi, cu siguranţă, nu să salveze moldovenii de coronavirus, a subliniat parlamentarul basarabean.

„Să fie clar, dacă azi Dodon reuşeşte să contracteze acest împrumut, o s-o facă cu ajutorul unor deputaţi PD. Datoria celor care înţeleg riscurile este să pună presiune pe intern. Doar să nu votezi, dar Dodon să aibă numărul necesar de voturi, nu e suficient.

O asemenea hoţie noi nu am avut de vreo şase ani, de la furtul miliardului. A început la fel - cu iniţiative şi intenţii bune. Doar că printre rânduri se citeau altele. Iar soluţiile creative gen ʻfiltreʼ, propuse ieri, sunt o amăgeală”, se mai arată în postarea lui Dumitru Alaiba.

Totodată, acesta a ţinut să puncteze că fracţiunea din care face parte nu este contra unui împrumut din Rusia, „noi suntem contra unui împrumut cu grave riscuri de corupţie, economice, politice, de securitate. PD trebuie să respingă acest acord. Niciodată nu e târziu să faci un bine ţării”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe