Dragnea, noi paşi pentru adoptarea amnistiei şi graţierii. Liderul PSD pregăteşte terenul - Surse

Nu mai este demult un secret faptul că o OUG pentru amnistie şi graţiere este preocuparea de căpătâi a lui Liviu Dragnea şi a unora dintre liderii PSD. Şi cum această dorinţă s-a mai izbit de împotriviri la nivel de Guvern şi ministere, acum Dragnea ar pregăti înlăturarea obstacolelor.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times)

Liviu Dragnea forţează schimbarea şefei Secretariatului General al Guvernului, Andreea Lambru, postul acesteia urmând să fie ocupat de cunoscutul Eugen Nicolicea. Dragnea îşi propune de asemenea şi schimbarea mecanismului de avizare al actelor normative. Ambele mişcări ar avea acelaşi scop şi anume ca liderul PSD să poată promova o eventuală OUG pe amnistie şi graţiere fără să mai aştepte aprobarea ministerelor, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

Până la această oră nu există vreun demers instituţional în acest sens. O eventuală decizie de revocare a şefei SGG ar trebui contrasemnată chiar de aceasta pentru a fi transmisă la Monitorul Oficial, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Mihai Busuioc, când acesta a refuzat să-şi semneze propria demitere.

Informaţia vine în contextul în care, potrivit Realitatea.net, Liviu Dragnea a discutat, marţi seara, la Guvern, cu premierul Viorica Dăncilă şi cu preşedintele comisiei speciale pentru legile Justiţiei şi Codurile penale, Florin Iordache, scopul întrevederii fiind înlocuirea Andreei Lambru (ALDE) din funcţia de secretar general cu Eugen Nicolicea (PSD). Lambru ar fi blocat mai multe proiecte de legi dorite de PSD.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne