Dragnea îşi deleagă atribuţiile lui Iordache. Cu un scop precis...

Devenit (pe termen scurt) preşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce Liviu Dragnea i-a delegat atribuţiile, artizanul OUG 13 va sesiza CCR cu privire la un conflict între Parlament şi Parchetul General, condus de Augustin Lazăr.
Florin Iordache (Deputat PSD);
Florin Iordache (Deputat PSD); (Florin Chirilă/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a delegat fostului ministru al Justiţiei Florin Iordache atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Motivul? Iordache ar urma să depună, în noua sa calitate, o sesizare la CCR cu privire la un conflict între Parlament şi Parchetul General, în legătură cu protocolul semnat de SRI şi Parchet în 2016.

Iordache a confirmat, pentru Realitatea TV, că va depune, luni, sesizarea şi, potrivit Agerpres, Curtea Constituţională a României a înregistrat deja astăzi sesizarea venită din partea Camerei Deputaţilor privind existenţa unui conflict juridic între Parlament şi Ministerul Public.

Reamintim că, potrivit G4Media, Florin Iordache, fostul ministru al Justiţiei care a adoptat OUG 13, a anunţat încă de acum două săptămâni că analizează posibilitatea sesizării Curţii Constituţionale cu un conflict juridic de natură constituţională pe tema protocoalelor de colaborare încheiate între Parchetul General şi Serviciul Român de Informaţii, din 2009 şi 2016, Iordache susţinând că procurorul general a dat puteri sporite SRI, transformându-l în organ de urmărire penală.

“Din punctul meu de vedere, protocoalele sunt inadmisibile şi modul în care procurorul general a semnat aceste protocoale sunt de natură să creeze un conflict constituţional şi spun că ne gândim foarte clar să declanşăm un conflict constituţional datorită faptului că prin semnarea de către procurorul general a acestor protocoale, mă refer la cel din 2009 şi cel din 2016, a venit să adauge la Codul de procedură penală”, a spus Iordache.

Mai amintim în context că săptămâna trecută, şi premierul Viorica Dăncilă a reclamat la Curtea Constituţională existenţa unui conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în privinţa modului de formare a completurilor de 5 judecători. Sesizarea Vioricăi Dăncilă a fost făcută în condiţiile în care Liviu Dragnea este nemulţumit de completul de 5 judecători la care a ajuns apelul în dosarul Bombonica. Atât de nemulţumit încât astăzi a dat în judecată conducerea Curţii Supreme.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne